התפתחות מינית לילדים בגיל 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/07/2008 | 16:56 | מאת: שרון

שלום, יש לי ילדה בת 4 והשבוע קרא משהו שלא ניתקלתי בו בעבר ואני לא כל כך יודעת להתמודד איתו. יש לנו זוג חברים שיש להם ילד בן 4.5, לפני כמה ימים הם הודיעו לנו (הילדים) שיש להם סוד שהם לא מוכנים לגלות לאף אחד, כמובן שאחרי כמה דקות הבנו שהסוד הוא שבתי מורידה את התחתונים. מאז אנחנו לא נותנים להם להיות לבד, כי בכל הזדמנות הם מחפשים לחשוף אחד את השני! אני יודעת שזה טבעי הסקרנות הזאת אבל זה הגיע לשלב שזה קצת עובר את גבול הטעם הטוב, אם יש כזה, וזה ניהיה כבר מוזר ודיי אובססיבי לטעמי. קניתי ספר שמסביר לילדים על האיברים הפרטים ואני הולכת להקריא לה את זה היום, אבל גם אני וגם חברתי קצת בהתלבטות אם אנחנו עושות מזה עניין וזה יחלוף כלעומת שזה בא או שצריך לטפל בזה יותר ברצינות מה את מציעה לעשות?

27/07/2008 | 03:35 | מאת: חלי ברק-שטיין

שרון, אני חושבת שהילדים צריכים גבולות. להגיד להם ברור מה מותר ומה אסור. גם בתחום המיני, כמו בכל תחום אחר. כך תרד המבוכה, ותהיה להם הדרכה ברורה. הייתי פונה לעזרה אם זה ממשיך להטריד אותך, או אם הילדה מגלה סימני מצוקה נוספים, או אם היא תתנגד באופן דרמטי להנחיה לא להוריד תחתונים או כל הנחיה אחרת. זה הכיוון, את יכולה לקרא עוד בנושא, בפרק על התפתחות מינית בספרי 'תקשיבו לי רגע' בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים