מבוכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/07/2008 | 01:25 | מאת: a

שלום הבן שלי בן 6 כשמישהו מנסה לעשות שיחה איתו בפורום של מבוגרים הוא פונה אלי ו מתחיל להתנהג כמו תינוק או כשאנחנו ביחד הוא נפלא ברגע שמצטרף אלינו מישהו הוא מתחיל לעשות שטויות ולהביך אותנו ממה זה נובע ?ומה אפשר לעשות?

23/07/2008 | 05:28 | מאת: חלי ברק-שטיין

זה נשמע לי כמו תגובה של לחץ חברתי, המבוכה, החרדה מהמצב החדש, המאיים כנראה מביאים אותו לנסיגה ולהתנהגות ילדותית. גם התגובות אליו עקב 'הפשלות' שכבר היו, בודאי מוסיפות ללחץ. אתם נבוכים, אולי כועסים והוא מרגיש את זה. צריך למצא דרך להרגיע אותו, לדבר איתו, לשאול מה מרגיש, בלי ביקורת, רק כדי להבין. לחשוב איתו מה יעזור לו להרגיש חופשי ולדבר עם מבוגרים כמו שיודע, בחוכמה ובטחון. תחשבו יחד על דרך, על סימן שיעודד אותו. בכל מקרה אל תלחיצו אותו, גם כשהתופעה קורית, תחליקו בהומור, ותמשיכו הלאה, כך זה לא יגביר את הלחץ, ובסוף הוא ילמד להסתדר עם המצב הזה בהכוונתכם נסו זאת, בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים