מה ניתן להבין מהמצב שנראה לי בעייתי? .

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

14/01/2017 | 09:20 | מאת: ניקול

אחותי עם ילד בן שנה וחצי, לדעתי עם ליקוי בהתפתחות, היא סיפרה לי על בעיה שלה ואני חושבת שיש לה בעיה אבל לא בטוחה. כבר בשנה הראשונה הילד סבל מבעיות נשימה היא נכנסה ללחץ והיתה מעירה אותו פעמים שלוש בלילה לבדוק אותו לכאורה הנשימה היתה לא טובה אבל כבר עברה שנה הילד השתפר, אבל הבנתי שהיא מעירה אותו בכח כל לילה בין 3 לארבע בבוקר. בשיחה עם בעלה הבנתי שלפעמיים הילד צועק חצי שעה ואז הוא גם מתעורר הבעל ישן חזק ולא אכפת לו ממש ונרדם שוב. בנוסף הבנתי ממנה שהיא רבה איתו שהוא לא משתתף בטיפול בילד. אני חושבת שיש כאן בעיה קצת קשה לי להגיד לה ואני לא בטוחה גם, לדעתי היא באובססיה עם התינוק מניפולטיבית ומתוסכלת, היא כל הזמן בציעורתה היתה מתפרצת עושה דרמות ובוכה המון. ואני חושבת שהיא ובעלה בבעיה ושהיא מעירה את התינוק אולי כדי לגרום לבעל להתעורר גם, ללא צורך והבעל יודע ומנסה לברוח מזה. הילד לא התפתח טוב ושבאנו אליהם היא נותנת לילד הוראות והוא מתחיל לבכות בלי סיבה אני מרגישה שהילד מגיב באופן לא נורמלי עובר מחיוך לבכי בשניה. הבנתי ממנה שכבר העירו להם אבל היא מתגוננת, היא לא יכולה להגיד שיש בעיה. וכאן בעית השינה, הם עייפים כל הזמן נראים רע, היא נכנסה ללופ כזה עם הערת הילד דרמה הערת הבעל וזה מעגל שמשרת משהו אצלה, האם הערת הילד לא גורמת לילד נזק והגברת ההפרעה הבכי והמצב הגרוע גם ככה? מה הסיבה שהיא עושה זאת? היא דוחה כל התחלה בכלל של הערה בעניין. אני מבינה שגם במקום המגורים שלהם התחילו להבין שיש בעיה והתלוננו בפניהם והיא מכחישה שיש בעיה בכלל. היא ישר ממציאה סיפור למה אותם אנשים מספרים שיש בעיה וגם אם יש בכי בלילה זה טבעי לילד קטן, לי ברור שהיא מתגוננת וישר מאשימה שהם אנשים לא טובים ועוד ועוד רק לא לדבר על הבעיה. יש מה להבין או לעשות ? הסיבה שפניתי התחילה מכך שהיא טוענת שהיא מטמוטטת מעייפות כל הזמן. אבל זה נראה שהיא גורמת לכך לא? ואין סיכוי לפי תגובותיה שתרצה כל סוג של התערבות או עזרה. מכחישה הכל. אני אציין שאימי גם מבינה שיש בעיה. די מנותקת מאתנו רק ביקורים קצרים. אני חושבת שיש לה בעיה נפשית לא פשוטה זה לא מצב טוב ולהאשים את כל העולם ואשתו זו דרך גרועה. שוחחתי עם הבעל שוב הוא בראש אחד איתה נראה ששניהם מתגוננים מפני כל העולם. מה כדאי לעזור כדי לעזור?

שלום רב התנהגות כזא בהחלט עלולה לגרום נזק לילדלפגוע בהתפתחות התקינה שלו. כדאי מאד להמשיך להסביר לה על הנזקים הנגרמים לילד ושתילך לייעוץ יחד עם בעלה. אפשר גם לומר לה .שתדווחי לרווחה על כך וכל המטרה היא שתלך ליעוץ בהצלחה

שלום רב התנהגות כזא בהחלט עלולה לגרום נזק לילד לפגוע בהתפתחות התקינה שלו. כדאי מאד להמשיך להסביר לה על הנזקים הנגרמים לילד ושתילך לייעוץ יחד עם בעלה. אפשר גם לומר לה .שתדווחי לרווחה על כך וכל המטרה היא שתלך ליעוץ בהצלחה

14/01/2017 | 13:36 | מאת: ניקול

אין על מה לדבר. היא אגרסיבית ותקופנית. היום שוחחתי איתה היא ממציאה לדעתי כהגנה מפני הבעיה שלא תתגלה, סיפור כזה שלא ממש הייתי מודעת לו, שיש זוג שכנים שגרים לידם שמתנכלים להם בגלל הילד ובכלל. והיא רוצה לפנות למשטרה נגדם. דיברתי גם עם בעלה הוא נראה לי מסתיר את הדברים ועונה בדיוק כמוה. היא המציאה איזה סיפור הזוי על הזוג הזה שלדעתי למעשה בסך הכל הבין שיש בעיה מסכנים כמו שאני מכירה אותה היא תעשה להם צרות קשות. היסטרית דרמטית נורא כואב לי על הילד. אני בטוחה למרות שזו אחותי שהיא גם רבה עם בעלה וצועקת ובטח שומעים אין לה מודעות בחוץ היא מציגה את עצמה כאילו היא מנומסת. לצערי נראה לישהיא משתמשת בילד בשביל השגעונות שלה. ו ילד לא ממש מעניין אותה. בשיחה עם אמא שלי הבנתי שהיא מתוסכלת שהילד לא מגיב במהירות שכתובה בספרים והיא אימפולסיבית נורא ולא יכולה להמתין ונראה פשוט שהיא מתוסכלת ובמקום להתמודד היא מתקיפה. שום הסבר לא ניתן אפילו להתחיל להגיד. ראיתי גם איך בעלה מפחד לדבר לידה ואז גם חוטף ממנה אחר כך שעות. אז איתו אין בכלל סיכוי לעזור. אם היא תדע שדיברתי על זה אני מחוקה אצלה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים