כבוד למבוגרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/07/2008 | 12:44 | מאת: שירי

כיום, כאשר כל מבוגר מנסה להיות חבר של הילדים, נדמה לי כי הגבול הזה מאוד דק. אצל בתי בת ה- 5 הוא כמעט ולא קיים. אני מנסה להסביר לה שכמה שחברות שלי (שהן מבוגרות בשבילה) אוהבות אותה, הן לא חברות שלה מהגן והיא לא יכולה לדבר אליהן או להתנהג איתן כך. איך אני מחנכת אותה לתת כבוד למבוגרים?? יש לציין שלהוריה היא לרוב כן נוהגת בכבוד.

21/07/2008 | 01:19 | מאת: חלי ברק-שטיין

שירי, עצתי לך היא פחות להסביר לה ויותר ללמד אותה. ברוח הגישה המודרנית מעט יותר מידי מסבירים לילדים ומקווים שיבינו ואז יתנהגו כראוי. לדעתי צריך להפעיל גם שיטות משמעת ישירות וברורות. לומר לה מה מותר ומה אסור, בלי כעס אלא במילים תקיפות המכוונות להתנהגות הרצויה. את יודעת מה לומר לה, איך להתנהג עם חברותיך 'לא כמו עם חברות בגן'? אם לך ההגדרות ברורות, אמרי לה, וזה יעזור לה לשנות את ההתנהגות. את יכולה לקרא עוד בנושא בספריי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע', בכל אחד יש התיחסות למשמעת, גם באתר שלי יש פרק בנושא בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים