פרידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/07/2008 | 21:18 | מאת: דורה

שלום בני בן השש עולה לכיתה א'.בשבועיים האחרונים לא מוכן לעזוב אותי לרגע וגם בבית נמצא תמיד לידי.הפרדות בבוקר לקיטנה הופכות לסצנה.מה אעשה בשנה הבאה? מבקשת כיוונים לבדיקה?

21/07/2008 | 01:16 | מאת: חלי ברק-שטיין

דורה, האם קרה משהו בשבועיים האחרונים? הרי כתה א' עדיין רחוקה. יתכן ומשהו בהדגשים בבית השתנה, מדברים יותר על שנה הבאה. יש ילדים שמגיבים לכך בלחץ. נסו לברר איתו מה קורה, להרגיע, אבל לעודד אותו להיות גם לבד. לומר ברור שאתם חושבים שהוא יכול, בודאי אם היה כך עד לפני שבועיים אם זה לא מסתדר מעצמו בהדרגה אתם יכולים ללכת כבר עכשיו להתיעץ עם פסיכולוג ילדים, או לחכות לתחילת שנה ולהעזר ביועצת או בצוות בית ספר בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים