גילויי הומוסקסואליות??? אצל ילד בן 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

17/07/2008 | 21:26 | מאת: האב המודאג

אני אב לבן יחיד, כבן 9 שנים לאחרונה גליתי כי הוא מחפש תמונות ערום של גברים/ אברי מין גבריים באינטרנט כמובן שהדבר לא עלה בידו מפני עשיתי חסימת חומר שכזה מבעוד מועד. מילות החיפוש גם נכתבו בשגיאות כתיב, ונעשה שימוש במילים שמעידות על חוסר בשלות והכרות עם עולם המין כמו "גברים אם בולבול" וכו... בבית הספר הוא משחק עם בנים אולם אומר לנו שהוא מעדיף חברת בנות ושהבנים טפשים אלימים משחקים רק בכדורגל ולא מעניינים אותו... למרות שאנחנו יודעים שהוא מוערך ומקובל בכיתתו אין הוא חש כך שאלתי היא האם בגיל 9 המיניות כבר נוצרה או שמא זהו שלב התפתחותי מוכר. האם יש צורך בעזרה מקצועית או שמא אני הוא חרדתי תודה

18/07/2008 | 05:16 | מאת: חלי ברק-שטיין

אני מבינה את חרדתך, אבל בוא נתחיל שלב שלב. יתכן ומדובר רק בסקרנות מינית, נורמאלית לגיל שהפנה אותה לאינטנרט. טוב שהיה חסום. פחות נראה לי לפי התאור שלך שמדובר במשיכה לבנים. התאוריות לגבי התפתחות זהות מינית טוענות בחלקה שהנטיה היא מולדת, וחלקן טוענות שהיא מתפתחת. אתה יכול לקרא עוד בנושא בפרק בספרי 'תקשיבו לי רגע'. הייתי מחפשת זמן רגוע לדבר איתו, בלי לחץ וביקורת, להבין, רק להבין מה משך אותו למחשב. אולי אם הוא ישתף אתכם תבינו יותר ולא תצטרכו להעלות השערות. אשמח להתעדכן, בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים