חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

17/07/2008 | 17:36 | מאת: אחת

האם צעקות בבית וצעקות על התינוק יכולות לפתח אצלו חרדה ? והאם מכה קטנה על היד גם? מה הנזק? ואיך אפשר להציב גבולות לפעוט?

18/07/2008 | 04:59 | מאת: חלי ברק-שטיין

כן, צעקות על תינוקות משפיעות עליו לרעה. הוא לא מבין הרי את תוכן הדברים, אבל מרגיש את התוקפנות שבצעקות, ובודאי של המכות (הקטנות בעיניך ולא בהרגשה שלו). זה ממש לא יעיל להשגת משמעת, ובהחלט יוצר נזק יש דרכים אחרות להשיג גבולות ומשמעת, למשל- לומר דברים חד משמעית, לשלב המחשה מעשית, להזיז אותו למשל. נחישות שקטה- זה מה שעובד את יכולה לקרא בנושא בפרק שכתבתי על כך גם בספר 'תקשיבו לי רגע' לתינוקות, וגם לגיל ילדות בספר 'בגובה העיניים'. שם יש טכניקות נוספות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים