בת 3 מתעוררת בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/07/2008 | 15:21 | מאת: עייפה

ביתי בת 3-לוקח לה הרבה זמן להרדם (בין שעה לשעה וחצי-ולא לפני 21:00). אני יושבת איתה במיטתה (ע"מ לא להרגיל אותה להרדם אצלנו--חוץ מבפעמים שאני "נשברת" מרוב עייפות-למרות שזה גומר לי את כל הערב). אני מאמינה שזה יעבור ברגע שתפסיק לשון בצהרים (בגן). הבעיה היא שהיא מתעוררת בבכי לא פעם (בד"כ בין 1:00 ל3:00 בבוקר) ואז אנחנו מעבירים אותה אלינו (לא חינוכי אך הכרחי השרדותית כי אני לא מסוגלת לחזור להרדם אם אני קמה מהמיטה). איך אני יכולה לדעת אם משהו אמיתי מציק לה או שזה שלב התפתחותי (היא מדברת קצת על מפלצות וכו) ומתי מדובר בבעיה ולא ב"תקופה"? אגב היא ישנה עם אחיה הגדול בחדר והוא "קורס" ונרדם מהר מאוד.... תודה!

18/07/2008 | 04:56 | מאת: חלי ברק-שטיין

לאמא העייפה. אני מבינה שאת רוצה שינוי במצב. קשה לדעת בוודאות לפי התאור שלך כמה מהמצב קשור לבעיה אמיתית, פחדים למשל, וכמה קשור להרגל שהתפתח אצלכם לגבי השינה. הרגל שצורך מכם המון אנרגיה, ובסוף לא מצליח להביא את הילדה לישון במיטה שלה. התחושה שלי היא שמדובר יותר בהרגל. הילדה למדה שלבכות זה יעיל, ומרתק אתכם אליה, ובלילה מאוחר יותר היא ממילא מגיעה למיטה שלכם. כך שיוצא שרוב הלילה אתם סביבה. העייפות בודאי לא נסבלת. אני חושבת שבגיל שלוש אפשר לומר לה שגם אם היא בוכה, אתם בחדר על יד, בענינים שלכם. אם היא מפחדת, תמצאו יחד מה שמרגיע אותה, אור, בובה, והמסר הוא שהיא צריכה לישון, וזהו!!! מסר קצר וברור, ולא להישבר מהבכי. אם לא תהיו כל כך עייפים תוכלו להחזיר אותה למיטה גם באמצע הלילה. לדעתי, תצטרכו להתאמץ תקופה, אבל אם המטרה ברורה, שתלמד לישון לבד ובמיטה שלה, אולי תצליחו להיות נחושים וברורים. וזה יעבוד אתם יכולים לקרא עוד בנושא בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים