פחד מקקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/07/2008 | 14:40 | מאת: ליאור

שלום, כתבתי פה בעבר לפני כשבועיים לערך על בני בן ה - 3 שמפחד לעשות את צרכיו מחוץ לחיתול ומתנהג בהיסטריה כאשר מבקשים ממנו לעשות כן, ובכן, מאז היה שינוי ענקי לטובה, לא ויתרנו לו ואמרנו שאין חיתול ואכן בסוף הוא עשה בסיר, מאז עשה כבר שבוע בסיר פיפי וביום שבת גם קקי פעמיים, אך מאז יש לנו בעיה חדשה, הוא מתאפק, לא מוכן לעשות קקי, הוא מושך את זה יומיים ואחרי זה מגיעים כאבי הבטן, הוא נעמד בהיסטריה ושוב הצרחות, פעם שעברה הוא לא היה מוכן לשבת בסיר ובכה מאוד, בסוף אחרי שעתיים לערך יצא לו על הרצפה, אין לנו בעיה עם זה אך אנחנו מפחדים מההתאפקויות האלה. האם הבעיה מוכרת ? אשמח לקבל טיפים ... תודה.

17/07/2008 | 04:38 | מאת: חלי ברק-שטיין

ליאור, אני חושבת שהוא מגיב אולי ללחץ החד משמעי לשינוי. הוא שיתף פעולה אבל נסוג עכשיו לדפוס של התאפקות. אתם אמורים להרגיע אותו, להוביל אותו לשירותים בואפן קבוע מספר פעמים ביום, בעידוד שיעשה קקי ולא יתאפק. אפשר לקשר את ההתאפקות לכאבי בטן, אבל לא זה יעשה את השינוי המסרים החד משמעיים יעזרו, ואם יש צורך אפשר להתיעץ עם רופא אם יש דרך להקל עליו את היציאות, אולי מעורב כאן גם מרכיב פיזיולוגי. הייתי בודקת. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים