קריאת ספרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/10/2007 | 13:45 | מאת: שגית

שלום חלי! בני בן שנה וארבעה חודשים. מגיל חודש אני מקריאה לו ספרים על מנת שיהיה קשוב וישמע צלילים וקולות וכן כבר מגיל זה שמעתי שקריאה עושה להם טוב,בכלל בגילאים כאלה זה גם מרגיע אותם. כיום בני בן שנה+4 ח' והוא לא כ"כ אוהב ספרים, אני קונה לו את מיטב הספרים אך הוא מקשיב לעמוד הראשון וזהו. אני מנסה לקצר את המלל , להביא ספרים שהוא יכול להרים ולחוש, אותם הוא אוהב, אך למשל את : חמישה בלונים,איילת מטיילת,ועוד הוא ממש לא אוהב. עוד נתון-הוא אוהב את הספרים שבהם יש תמונהאחת בלבד של חיה או חפץ. אבל כמה כבר אפשר להקריא לו אותם ( האמת שאין מה כ"כ להקריא בהם), על פני ספרים הוא מעדיף מכוניות וטרקטורים. אני מאמינה ב"חנוך לנער על פי דרכו" אך איך היית ממליצה לי בכל זאת לגרום לו להקשיב טיפונת? אגב, ניסיתי תוך כדי ארוחה וזה לא הולך... תודה שגית.

10/10/2007 | 23:45 | מאת: חלי ברק-שטיין

שגית, נדמה לי שהוא בנך הבכור? אולי. לדעתי אל תיכנסי לאמביציה בנושא הקריאה כי זו הדרך להמאיס עליו אותה. שימי לו את הספרים, לכי בעקבות הענין שלו, הקריאי קצת והרפי. תני לסקרנות שלו להכתיב את הענין בספרים. לדעתי הספרים שציינת 'גדולים עליו', תני לו ספרים פשוטים, עם משחקי מגע, ולאט לאט הוא יתקרב אליהם. הוא באמת מאוד צעיר, אין לך שום סיבה לדאוג. אל תכניסי מתח לתהליך. תהני גם את ואל תנסי יותר מידי. בהצלחה, אני כאן אם יש צורך, חלי

13/10/2007 | 09:15 | מאת: עירית

שגית הי, רציתי לתרום לך מנסיוני, אני אמא לשני ילדים, הקטן בן שנתיים וחצי והגדולה בת 6. מנסיוני ומנסיונן של חברותיי, רוב הילדים מתחילים ממש להקשיב לסיפורים סביב גיל שנתיים. ביתי בת ה- 6 לא היתה מסוגלת להקשיב לסיפור כמעט עד גיל 3 והיום היא "תולעת ספרים" היא למדה לקרוא לבד בגיל 5 ועדיין נהנית לשמוע סיפורים שאנחנו מקריאים לה. היא מסוגלת להקשיב לסיפורים במשך למעלה משעה רצוף, עד שלנו כבר נמאס. ידל בן שנה ו-4 חדשים צעיר עדיין ולא ניתן לצפות ממנו להקשיב לסיפור, אל תדאגי, את עוד תגיעי למצבים בהם ימאס לך להקריא לו סיפורים.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים