מפחד מחפיפת הראש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/07/2008 | 09:00 | מאת: ענבר

הבן שלי מפחד מחפיפת הראש, הוא בן שנתיים וממש מתנגד לחפוף זה מלווה כל מקלחת בבכי כשמגיעים לשלב החפיפה. מה עושים?

16/07/2008 | 06:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

ענבר, זה תמיד היה ככה או חדש? יעזור להבין בכל מקרה, יש ילדים רבים לא אוהבים לחפוף ראש. תנסו לחפש יחד איתו מה יעזור. תציאו 'פטנטים', כמו לכסות עיניים, שהוא יחזיק את המיים. כל מה שיתן לו קצת יותר שליטה. תנסו. במקביל נסו להתעלם בנעימות מהבכי, להסיח את דעתו, ולגמור את זה מהר. ובסוף לשבח אותו שגמרתם. לאט לאט הוא יתרגל. זה אמור לעזור בהצלח החלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים