האם מקובל שרק ההורים ילכו להתייעץ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/07/2008 | 15:39 | מאת: עודד

שלום, התגרשנו לפני כ-4 שנים. בני בן ה 11, חווה לאחרונה קשיים באי רצון לעזוב את אימו ואף לא לבוא אליי כאשר הוא אמור (בניגוד לאחיו הקטן). אמו ואני הבנו שיש לו קשיים, והתנהגותו לאחרונה היא מאד שתלטנית, וכשהוא לא מקבל את מבוקשו, הוא מתחיל לבכות ולהתעצבן. הילד הוא מאד רגיש ושומר הכל בבטן. החשש שלנו שאם ניקח אותו לפסיכולוג, הדסר עלול לפגוע לו בדימוי העצמי ובבטחונו העצמי. א. נשמח לקבל מכם התייחסות למצב זה. ב. האם ניתן ומקובל שרק אנו (הוריו) נפנה לפסיכולוג ונקבל ממנו כלים כיצד לנהוג בילד? או שזה לחלוטין לא מקובל? ג. איך יודעים מיהו פסיכולוג ילדים טוב?

13/07/2008 | 18:22 | מאת: חלי ברק-שטיין

עודד, אני שומעת את הדאגה. ובהחלט רוצה לעודד אותך שאפשר לעזור אפשר שההורים ילכו קודם ליעוץ, יקבלו כלים לתקשורת איתו, ולעיתים זה מספיק. פעמים אחרות גם הילד צריך לבוא, ומנסיוני זה לא פוגע בדימוי, להפך- השיפור המושג דרך הטיפול רק מחזק את הדימוי אתה יכול למצא פסיכולוג לפי המלצות, וכשתיפגש תרגיש בעצמך אם נוצר אמון, ואם אתה מרגיש שיש תקשורת טובה, זה מדד ראשון לפסיכולוג טוב אתה יכול לקרא עוד על תקשורת עם ילדים בנושאי גירושין בשני פרקים בנושא בספרים שלי 'בגובה העיניים', 'תקשיבו לי רגע' ו'תקשיבו לי רגע'. זה יכול לעזור לך להבין יותר את הנושא. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים