הרגלי הרדמות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

09/07/2008 | 23:53 | מאת: תמי

ערב טוב. בתי בת שנה, נרדמת על הציצי לפני כל שנת לילה או מנוחת יום. אנחנו ישנים יחד איתה כך שכל פעם שמתעוררת בלילה (לעיתים יותר לעיתים פחות) אני נותנת לה ציצי ומיד חוזרות לשון.. אני עוד רוצה להמשיך ולהניק אותה, וגם מתמודדת יופי עם ההרדמות ציצי על אף התלות הבלעדית בי (לעיתים, כשאינני נמצאת בסביבה, היא נרדמת על אביה או סבתה תוך כדי קיטור \ מעט בכיות וללא מוצץ) האם ניתן לשנות הרגלים אלו וכיצד? אני מניחה כי אינני מוכנה עוד לשינוי אך מתחילה לחשוב על כך.. מהי הדרך " האולטימטיבית" להרדמת פעוט בגיל שנה? האם אוכל להרגילה להרדם לבדה עם \ בלי מוצץ? אשמח להענות, אינני יודעת כיצד לשנות אך יודעת שבבא הזמן אאלץ לשנות ויוקל לכולנן.. תודה מראש

13/07/2008 | 18:12 | מאת: חלי ברק שטיין

תמי, אני חושבת שברגע שתהיי בשלה לשינוי תוכלי להרגיל אותה לישון 'בלי ציצי'. לדעתי היא כבר בגיל המתאים, וככל שתחכי ההרגל יושרש יותר ויהיה קשה יותר לשנות. אבל כפי שאמרת, את עוד נהנית מכך רוב הזמן, אז כנראה תמשיכי. מה שאולי כדאי זה שתחשבי אם כרגע ההרגל ממשיך מצורך של הילדה או יותר שלך. זה יעזור להחליט בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים