מתעקש ללבוש בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

08/07/2008 | 23:52 | מאת: חנה

שלום , בני בן שנתיים ו-10 חודשים מתעקש לבחור את בגדיו לבד, גם אם זה ללבוש רק 2 חולצות כל הזמן, גם אם לבש הפוך לא מוכן כי נהפוך ונסדר אותם וכו' האם לאפשר לו לבצע את הבחירות שלו כל הזמן או להתעקש איתו ?

09/07/2008 | 06:35 | מאת: חלי ברק-שטיין

חנה, זה טוב שהוא רוצה לבחור ולפתח טעם משלו, אך צריך לשים לו גבולות. את יכולה לתת לו כל בקר בחירה בין שתי חולצות שאת בוחרת. זה יאפשר מגוון גדול יותר. ואם הוא מתנגד, לומר לו שאת תחליטי ולגבי להפוך את החולצה. צריך להעיר, ולא לוותר, כי מדובר כאן ברעיון של קבלת משמעת, שחשוב שיופנם בגיל צעיר. שבחלק מהדברים הוא צריך לציית גם כשלא בא לו. את המשמעת צריך לעשותל בנחישות ובאדיבות את יכולה לקרא בנושא בשני ספריי 'בגובה העינים' ו'תקשיבו לי רגע'. שם יש הסברים נוספים וטכניקות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים