ילד מרדן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

08/07/2008 | 21:53 | מאת: ליאת

בני בן שנה וחצי. בכל פעם שהוא עושה מעשה אסור לדוגמא פותח וסוגר את הטלוויזיה,מנסה לגעת במאוור, אנחנו מעירים ל, אןמרים לו"אסור" בתקיפות ומזיזים אותו משם. הוא מסתכל עלינו וצוחק וממשיך בשלו. ניסינו גם לתת מכה קטנה על היד ולכעוס שום דבר לא עוזר. האם יש משהוא שאפשר לעשות? יש לציין שכשאר אבי, כלומר סבא שלו אומר לו אסור ומרים מעט את קולו לעיתים הוא עושה פרצוף של נעלב, אבל הוא היחיד, אלי ואל בעלי הוא פשוט לא מתייחס. הוא צוחק לנו בפנים.

09/07/2008 | 06:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

ליאת, מתאור דבריך והכותרת 'ילד מרדן' נשמע שאת מייחסת משמעויות של אנטי להתנהגות בנך. נדמה לך שהוא עושה דוקא להרגיז. התחושה הזו אולי גורמת לכם לכעוס, וממשיכה את מאבק הכוח ביניכם. הייתי מייעצת לכם לשנות את הגישה. הוא לא מרדן, אלא הוא מנסה לבדוק את הכוח שלו מולכם. אתם אומרים אסור והוא מנסה, זה טבעי לגמרי לגילו. אם לא תכעסו, תוכלו לא להתרגש מהצחוק שלו, אולי הוא חושב שזה משחק, אלא להמשיך להגיד במילים רציניות שזה אסור, להזיז אותו, להפסיק לו משחק שהיה לו. לדאוג שהמסר יעבור. אל תתרגשו כל כך מהתגובות שלו, היצמדו למסר שלכם. הוא יציית בסוף אתם יכולים לקרא עוד בנושא המשמעת, שבה מדובר בפרקים בנושא בשני ספרי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע'. יש שם עוד הסברים וטכניקות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים