תינוק שמפחד מסבתא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/07/2008 | 15:01 | מאת: יעל

בני בן 8 חודשים, רגוע וחייכן בדרך כלל, אבל תמיד כשהוא רואה את סבתא שלו (אותה הוא פוגש פעם בשבועיים-שלושה) הוא מתחיל לבכות. האם אפשר לעשות משהו נגד זה? גיסתי חושבת שצריך "לחשל" אותו ולהכריח אותו להיות על הידיים של סבתא שלו גם אם הוא בוכה. האם זה נכון?

07/07/2008 | 04:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

יעל, זו בהחלט סיטואציה לא נעימה האם את יכולה לשער למה הוא בוכה אצל סבתא. משהו שהיא עושה, אולי לוקחת בכוח, מזיזה מידי. זה לא שייך לאופי, אצל תינוקות מדובר על התאמה פיזית, ובקצב. אם כן, אולי אפשר להסביר לסבתא מה מתאים לו, לא כביקורת עליה אלא כהדרכה. בנוסף, אני חושבת שצריך למצא דרך לקרב אותו לסבתא, בהדרגה. למשל, שישב עליך, בטוח ומוגן, והיא תשב על יד. בלי ליזום כלום, ואת תהיי נחמדה ונעימה אליה, התחושה תעבור אליו. זה הכיוון לדעתי, בהצלחה ואשמח להתעדכן, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים