גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/07/2008 | 13:07 | מאת: רינה

בני בן 2.9 שנים גמול מחיתולים חודשיים , החל לפספס פיפי רק כאשר הוא עסוק מאוד תוך כדי משחק עם חבריו, קרו מקרים שהוא פספס 3 פעמים ביום כאשר שיחק עם חברים. בדר"כ איננו מפספס ובגן גם איננו מפספס. יש לציין שכל תהליך הגמילה נשמך כשבועיים ובלילה לא פספס בכלל מהלילה הראשון. לעיתים נראה כאילו הוא עושה לנו דווקא " כאשר הוא איננו מקבל את מה שהוא רוצה (לא תמיד - לעיתים רחוקות) הוא מאיים שיעשה פיפי על הרצפה, ברור לנו שהדבר נובע מכך שהוא מבין שאנחנו קצת כועסים כשהוא מפספס ואיננו מבינים למה פתאום ישנה נסיגה. חשוב לי לציין שהפספוסים הם לעיתים רחוקות וישנם שבועות שאיננו מפספס כלל.

07/07/2008 | 04:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

רינה, התהליך שאת מתארת הוא מאוד טבעי, ובנך מתמודד היטב עם הגמילה. כה מעט פספוסים. זה כלום. חשוב שלא תעשו מזה עניין. תתזכרו אותו כשהוא משחק שלא ישכח. וכשהוא מאיים בפיפי, אמרו קצר, שזה לא איום ותמשיכו הלאה. הוא יקלוט אתכם ויחפש דרכים אחרות להאבק בכם במשמעת. ככה זה בגילו בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים