הילד מעצבן את כולם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/07/2008 | 11:25 | מאת: טל

שלום, יש לי שלושה ילדים : ילדה בת 10.5 , ילד בן 8, ותינוק בן 1.8. הבן שלי שבן ה- 8 הוא נבון ומאד חכם, אבל מציק לכולם כל הזמן. בכל מסגרת חברתית בה הוא נמצא הוא מוצא דרכים להציק, הוא לא מקשיב ואי אפשר להשתלט עליו. (הוא גם לא יודע מתי להפסיק). הוא גם מרשה לעצמו לדוגמא: בבית הספר הוא מתעסק עם ילדים בכיתה של הבת הגדולה מקניט אותם, מדבר על אחותו ואפילו הרשה לעצמו לסתור לאחד מהם. הוא יודע שהם גדולים ממנו ולא יכו אותו בגלל שהוא קטן. בימי שישי כאשר נפגשים עם כל הבני דודים תמיד בסוף הוא נפלט החוצה מהמשחקים כי הוא לא מסוגל להיות חלק מכולם - מחבורה אלא בסוף מקשיב לעצמו ועושה רק מה שהוא רוצה וכך לא משתלב עם כולם והם לא רוצים לשחק איתו. כאשר מנסים לנהל שיחה להבין מה הגורם להתנהגות ספציפית או למקרה שהיה הוא בורח בהתקפי זעם וקשה מאד להתמודד עם פתרון לבעיה. מה עושים? ממה לדעתך זה נובע? בהתחלה חשבנו שזה מקנאה באח הקטן אבל אין לזה הצדקה בבית הספר . . בחוגים . . או בכל מסגרת אחרת שהוא מוצא את עצמו . . מה עושים? טל

07/07/2008 | 02:00 | מאת: חלי ברק-שטיין

טל, קשה לדעת במדויק אבל אפשר לשער יש ילדים רגישים מאחרים, שקשה להם לווסת ולשלוט ברגשות שלהם, ולכן הם מתפרצים ולפעמים מתקשים להתנהג בצורה הנדרשת (צריך לברר שהוא יודע איך להתנהג, ורק לא מסוגל). לפעמים מדובר בחרדה שמניעה התנהגות סוערת שכזו. אני הייתי ממליצה לכם בחום לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים, הוא ישמע את הפרטים, יעלה השערה, וימליץ, על טיפול ילד כנראה שיעזור לו לווסת את עצמו, ולהשתלב חברתית, ובדרך כלל זה מלווה בהדרכת הורים. בינתיים אתה יכול לקרא על שליטה ברגשות ועל התנהגות חברתית של ילדים בספרי 'תקשיבו לי רגע' זה הכיוון, בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים