דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/07/2008 | 23:39 | מאת: לילך

חלי היי, יש לי שתי בנות הגדולה בת 8.5 והקטנה בת 6.5, כבר המון זמן שהן שואלות אותי שאלות רבות בנושא איך באים ילדים לעולם, מאיפה התינוק יוצא והן מאוד סקרניות. אני נימצאת במצב שבו ממש אין לי מושג איך ומה להגיד להן, הבטחתי להן שאני אחשוב איך לספר להן ואני אספר, אך ממש אין לי מושג מה מותר להגיד ומה אסור, איך כדאי לספר? אודה לך על עזרתך המיידית (לפני שאלתן הבאה....)

04/07/2008 | 16:28 | מאת: יערה

שלום הדבר הנכון ביותר הוא לספר את האמת אך ברמת הפרוט שמתאימה לך ולהן. דרך קלה לעשות זאת היא בעזרת ספרים. ישנם ספרים נפלאים, מאויירים, מצולמים, העוסקים בעניין. שווה לקנות ולשוות איתן ולדבר. יתכן שכדאי לשוחח בנוסף עם כל אחת בנפרד בגלל הבדלי הגילאים והתפיסה.

05/07/2008 | 11:04 | מאת: לילך

יערה, לילדות שלי יש שאלות רבות, הן לא מסתפקות במה שהקראתי להן בספר..... הילדה שלי שאלה אותי אפילו אם אני ואבא שלה שכבנו......

05/07/2008 | 19:49 | מאת: חלי ברק-שטיין

לילך, בנוסף לתשובה של יערה שאני מסכימה איתה אני הייתי בודקת מאיפה בתך בת 8.5 שמעה על כך שמבוגרים 'שוכבים'. יתכן ובמקרה היא נחשפת לתכנים מיניים מעל לגילה ומשם היא שואלת את השאלות. אם השאלות , ממנה אני מניחה, מגיעות עם סוג של לחץ וחרדה, צריך לברר מאיפה זה בא, ופחות להתרכז בתשובות שאולי לא יניחו את דעתה. נסי לברר בנוסף את יכולה לקרא עוד על איך מסבירים לילדים בתחום המיני בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. יש שם העמקה בנושא בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים