מה עושים???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/07/2008 | 22:45 | מאת: שגית

שלום חלי בני בן שנתיים בדיוק. לאחרונה הוא מתחיל לומר לי ולבעלי :"אני אחתוך לך את הראש" (ככה בדיוק) וכשאנו כועסים עליו הוא צוחק ולא מבין על מה אנו כועסים, אנו מנסים להראות שאנו אסרטיבים אך בדיוק בשעת כעס הוא צוחק ומתמרח לנו מול העיניים. אין לי מושג מאיפה הוא לומד את המשפטים הללו ( אולי מהגן..) מה ניתן עוד לעשות? להכניס את המושג "עונש" ? שיבין שעונש זה לא טוב ואז במקרים כאלו לקחת אותו לחדר שלו? אודה לתשובתך...

03/07/2008 | 05:20 | מאת: חלי ברק-שטיין

שגית , אני משערת שקשה להישאר רצינית מול שובב מקסים כזה. אבל חשוב שתהיו רציניים. ותגידו לו שזה לא מצחיק, וזה אסור. ותעשו סוג של פסק זמן ממה שעשיתם. שיבין שאתם מתכוונים והמסר יהיה ברור. לא צריך בשלב ראשון להעניש, בוא נראה איך אמירה רצינית עוזרת. אחר כך אפשר לחשוב על סנקציה. בהצלחה חלי

05/07/2008 | 22:33 | מאת: שגית

חלי שבוע טוב. השבת שוב חלו מצבים בהם בנינו בן השנתיים עשה דברים ללא הסבר כגון: זריקת חפצים בסלון, פיזור קופסאות והמשחקים שבתוכן, אינני יודעת ממה זה נובע, תשומת לב הוא מקבל-והמון, ניסינו לכעוס ולומר שזה אסור אך הוא רק צחק ולא לקח את דברינו ברצינות. איזו סנקציה את מציעה לנקוט??? אשמח מאוד לעצתך המבורכת...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים