גמילה לבן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/07/2008 | 12:02 | מאת: קרן

שלום. התחלנו עם בני גמילה מטיטולים לפני כחודשיים [כאשר היה בן 3.3]. ב 3 השבועות הראשונים כלום לא הלך עד לפני כחודש וחצי. כעת הוא עושה ללא בעיות פיפי בשירותים [הוא מבקש לבד ללכת]. במהלך היום הוא עם תחתונים למעט בשעות הלילה. הבעיה: קקי הוא לא מוכן בשום אופן לעשות בשירותים. כאשר הוא צריך הוא מבקש שנשים לו טיטול. אנחנו מנסים לשכנעו בדרכים שונות [כגון פרסים או מתנות], אך זה לא הולך. חשוב לציין גם כי אני עומדת ללדת בכל יום והחשש הוא מרגרסיות או תופעות טבעיות אחרות הקיימות כאשר מגיע אח חדש... איך נצליח לשכנעו לשבת בשירותים? תודה.

03/07/2008 | 20:08 | מאת: חלי ברק שטיין

קרן, בנך הוא כנראה אחד מהילדים שהתהליך מתקדם אצלם לאט, כך היה עם הפיפי וכנראה כך יהיה עם הקקי. תמשיכו עם מסרים חד משמעיים שהוא צריך לעשות קקי בשירותים. נסו לדרבן אותו לכיוון, ובהדרגה הוא יתרגל. ולגבי הרגרסיה- יתכן והיא תקרה, אבל אם לא תילחצי זה יעבור יותר קל. אי אפשר לנבא מה יהיה, אז אין טעם לדאוג מראש שמרו על הגיון ואהבה, זה מה שחשוב אשמח להתעדכן בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים