שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/07/2008 | 20:11 | מאת: דינה

התינוקת שלי לעיתים בוכה מתוך שינה (למשך הרבה זמן) כך שאני לוקחת אותה בידיים ומרגיעה אותה. הבכי הוא לא צווחני או משהו יותר בכי שקט עם נשימות שמלוות כמו קוצר נשימה. האם תינוקות חולמים חלומות לא טובים וכתוצאה מזה בוכים? והאם תינוק מסוגל לזכור חלום או פרטים ממנו ובשלב מאוחר יותר לפחד מאותם גורמים שהפריעו לו בחלום? ולהירתע מהם?

02/07/2008 | 17:39 | מאת: חלי ברק-שטיין

דינה, יותר סביר שבתך חווה סוג של אי נוחות בשינה שמייצר את הבכי. יתכן ויש לה סוג של מראות, אבל בגיל הזה היא לא חולמת במילים ומשמעות כמו מבוגרים. אז אין לך לך מה לדאוג לגבי השפעות עתידיות חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים