להישאר לבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/07/2008 | 07:47 | מאת: דני

שלום רב, הבת שלנו היא בת 11 סיימה (אתמול) כיתה ה. היא פוחדת להישאר לבד בבית. הדבר מגביל אותנו מאוד במספר דברים. אם אנחנו (אשתי ואני) רוצים לצאת להליכה של כחצי שעה, היא פוחדת להישאר לבד, ולכן אנחנו לא יכולים ללכת. אם אנחנו חוזרים מהעבודה בשעה 14.00 והיא מסיימת ללמוד בשעה 13.30 , היא פוחדת להיות לבד ולכן צריך לבקש מחברה שתבוא אליה, עד שנגיע. אם אנחנו רוצים לעשות קניות ומבקשים שהיא תישאר - היא לא מוכנה כי היא פוחדת. הפחד לא נובע מאירוע כלשהו שקרה, לא היו פריצות , גניבות או אירועים חריגים בסביבה, הפחד נמשך כבר מספר שנים והשאלה עד מתי ומה לעשות ? דרך אגב - הבית מוגן וגם יש לנו כלבה שנמצאת בתוך הבית. אני לא מוצא סיבה רציונאלית לפחד. מה לעשות ? בתודה מראש, דני.

01/07/2008 | 16:00 | מאת: חלי ברק-שטיין

דני, פחד הוא לעיתים מדבר רציונלי, אבל חרדה כפי שיש לבתך להשאר לבד היא בדרך כלל עמומה ובלי מקור מדויק. יתכן והיא מרגישה חוסר בטחון להשאר לבד (היא בת יחידה?) או שמא זה סוג של אמצעי להחזיק אתכם קרוב אליה ובשליטה? פעמים רבות זה תפקידו של הפחד. בכל מקרה, אני הייתי מייעצת לכם לפנות לפסיכולוג ילדים , עדיף כזה שגישתו התנהגותית, שיעזור לה ולכם לשנות את הסימפטום של החרדה. זה לא בטוח יעבור מעצמו, וחבל על הסבל של כולם. מנסיוני ניתן להשיג שיפור בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים