גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/06/2008 | 19:29 | מאת: דגנית

שלום רב, התייעצתי עמך בעבר בנוגע לגמילה של בני. הוא בן שנתים ועשרה חודשים, התחלנו גמילה, הוא עושה יפה פיפי בשירותים, למעט פספוסים אחדים, אך לא מוכן לעשות קקי בשירותים. מזה שלושה שבועות שהוא ללא טיטול ומלבד פעמיים, בהן עשה קקי בשירותים, הוא עשה בלבנים. בתחילה, לא הגבנו, רחצנו אותו ולא הבענו כל כעס או אכזבה, אך איני בטוחה שתגובה זו נכונה, מאחר והוא התרגל לעשות את היציאות בתחתון והוא פשוט מבקש שנחליף לו תחתון, לאחר שמסיים, כפי שהיה מבקש עם הטיטול. מה את ממליצה לעשות?

01/07/2008 | 05:18 | מאת: חלי ברק-שטיין

דגנית, אני ממליצה לומר לו בצורה ברורה שאסור לעשות קקי בתחתונים, שהוא צריך לעשות בשרותים, או לחזור לתקופה לחיתולים. נסו לעזור לו בשירותים, לעודד, להציע צ'ופר, כך שיעדיף זאת. בכל אופן, אל תתנו לו להרגיש שזה בסדר לעשות קקי בתחתונים. וכמובן, שמרו להיות ברורים ובלי כעס. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים