הרגל מוזר.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/06/2008 | 14:59 | מאת: איתן

חלי שלום, לביתי בת החמש יש הרגל מעט מוזר והוא "משחק" וגירוי הפוט באמצעות אצבעותיה,זה בה לידי ביטוי בזמן צפייה בטלויזיה ותוך כדי ריכוז בגן. (הגננת כבר העירה לנו על כך ואפילו דיברה עם הילדה על כך,אבל זה לא עזר). כמו כן לאחרונה נוסף עוד הרגל והוא לשכב ולשים עליה בובות. את המעשה הזה עם הבובות היא אפילו מציעה לעשות גם לחברותיה שבאות אליה למשחק. רציתי לדעת האם מדובר בדבר טבעי? האם יש צורך לעשות משהו עם זה? תודה מראש. איתן

01/07/2008 | 05:12 | מאת: חלי ברק-שטיין

איתן, אוננות של הפות אינה תופעה חריגה, השאלה באיזו תכיפות היא נעשית. אם על בסיס יומי, שהופך להרגל כדאי להפסיק זאת. לומר לה ישירות לא לעשות זאת כמו כל אמירת משמעת אחרת. כיסוי עצמה בבובות, לא שמעתי על זה, צריך לשמוע ממנה מה הכוונה? להסתתר, לשחק. חסר לי מידע צריך לבדוק אם אין מצוקה כלשהי שמסתתרת מאחורי ההתנהגויות,האם בסך הכל שלה היא בסדר, מרוצה, מתפקדת? חשוב לדעת כדי להבין. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים