קשיי הירדמות אצל ילד בן שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/06/2008 | 10:07 | מאת: אל'

שלום רב בני בן השנתיים וחודשיים מאז ומתמיד נרדם כשאני בחדרו בערך כשעתיים כל ערב עד שירדם בהתחלה חשבתי שזו התפנקות ולאחרונה שמתי לב שהילד ממש עייף ולא מצליח להירדם ומתהפך במיטתו בערך כשעה שעה וחצי ניסיתי הרבה שיטות אך ללא כל הצלחה מה לעשות?

30/06/2008 | 22:53 | מאת: שחר

שלום לך. אני נמצאת כרגע בדיוק באותו מצב עם ילד בן שנתיים וחודש. הוא לא מצליח להירדם. אך מצאתי כמה דברים שלאחרונה עשיתי והם שיפרו משמעותית את הרגלי השינה שלו משעה ורבע שלקח לו להגיע למצב הירדמות לחצי שעה!!! 1-ביקשתי מהגננת שלא יישן צהריים ואם הוא ממש לא מסוגל לא לישון והוא עייף אז שיישן מעט זמן מהנהוג. 2- לפני השינה מקלחת חמה, זה מעייף..... 3- הקראת סיפור לפני השינה-זה מכניס קצת לרגיעה. 4- לספר לו שעכשיו לילה וכל החיות הולכות לישון וכל הילדים בגן (אני עוברת על כל השמות בגן!!) כולם ישנים ועוצמים עיניים, הדגש פה הוא על החזרה הרוטינית הזו של:"ישנים" "עוצמים עיניים""עכשיו לילה" "כולם במיטה". שהילד יפנים זאת היטב היטב. מקווה שעזרתי.

06/07/2008 | 11:20 | מאת: אל

אני מאוד מודה לך על העצה ננסה אותה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים