פורום גינקולוגיה ופריון

הפורום יעסוק בתחומי גניקולוגיה והפריון: גניקולוגיה כללית, גניקולוגיה אנדוסקופית, דליפות שתן, דלקות בדרכי השתן, פריון האישה, פוריות ועוד.
16360 הודעות
13386 תשובות מומחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון

05/04/2019 | 11:32 | מאת: אחת

האם הגיוני שפטריה בנרתיק תגרום לגרד חיצוני בלבד? הרופא איבחן פטריה אך טרם לקחתי טיפול בגלל שאני בהריון ואני חוששת...יש הפרשות של פטריה אבל אין שום גרד בנרתיק או באזור השפתיים בקטנות או באזור הפנימי לשפתיים הגדולות ...הגירוד הוא דווקא חיצוני יותר מתחת לכף הערווה משני הצדדים בדיוק היכן שהשפתיים הגדולות פוגשות אחת את השניה ואני תוהה האם זה אכן בגלל הפטריה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קשה לאבחן בבעיה ללא בדיקה תאורטי יכולה להיות פטריה רק חיצונית

03/04/2019 | 19:39 | מאת: דניאלה

שלום רב, מנסה להרות. לא קיבלתי מחזור כ-3 חודשים. בעקבות האמור רופא הנשים רשם לי כדורי PROVERA מיידית. הוא עשה זאת בטרם הצגתי לו את הבדיקות שערכתי היום: ESTRADIOL (E-2) 209 pmol/L PROGESTERONE <2 BETA-HCG <5 באולטרסאנד זקיקים: נצפו זקיקים קטנים מרובים בשתי השחלות (עובי רירית 5.3 בשני הצדדים). שאלתי: האם בדיקת הדם שוללת הריון לחלוטין? (שואלת משום שניתן לזהות הריון בבדיקת הדם החל משבוע מסוים?). האם נכון לקחת את הכדורים? כלומר, הרופא רשם לי את הכדורים בטרם עיין בתוצאות הבדיקות, האם לא ייתכן עיכוב מחזור בשל הריון? תודה מקרב לב!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי הבדיקה את לא בהריון תבחין הריון שלילי

03/04/2019 | 13:38 | מאת: יהודת

שלום, יש לנו 4 ילדים ב"ה- כולם נולדו בקיסרי. לפני 3 חודשים עברתי הפלה (ניתוח קיסרי) בשבוע 23, עקב שיליה נעוצה, וגם כריתת רחם. רציתי לברר האם מבחינה רפואית אפשר ללכת לפונדקאות, (נשארו השחלות ב"ה , רק הרחם הוצאה). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מבחינת רפואית ניתן ללכת לפונדאקאות כל חוקים יש לברר ביחדת IVF,בהצלחה

02/04/2019 | 17:17 | מאת: אנונימית

שלום, בעקבות לחץ יתר של השרירים בווגינה יש לי דליפות שתן ואני מטופלת אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן והיא גם הפנתה אותי לרופאת נשים שייעצה לי לחתוך את קרום הבתולין ההרדמה מקומית כדי לאפשר יותר מרחב עבודה לפיזיותרפיסטית שלי. רציתי לשאול אם את יודעת איך ההרדמה מתבצעת, על ידי זריקה באיזור? או טיפות מרדימות? וכמה זמן התהליך לוקח?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ ההרדמה מתבצעת בעזרת זריקה הפעולה לוקחת כ 10 דקות

02/04/2019 | 15:58 | מאת: אורי

פניתי לרופא לאחר שני מחזורים עם דימומים קשים , בבדיקת רופא ראה גוש שהיה נראה לו כפוליפ , בדיקת פאפ וביופסיה יצאו תקינות , עשיתי אולטרסאונד בזמן מחזור ויצא שהגוש גדול ונראה כמו מיומה והומלץ לי לחזור אחרי סיום המחזור , הרופא חשב שזה מיותר ושלח אותי להיסטרי סקופיה הבחנתי ת , בבדיקה יצא שאין פוליפ . המזכירה של הרופא שלי התקשרה למסור לי שהבדיקה תקינה ״והכל בסדר״ והרופא יצא לחופש , אז ממה הדימומים , מה יכול להיות הגוש שראו פעמיים באולטראסאונד ? ואם זה מיומה איך אפשר לדעת בוודאות ולא להכניס אותי לניתוח על סמך השערות? אשמח לחות דעת ומוכנה לעשות גם בדיקותבאופן פרטי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא ניתן לאבחן בבעיה ללא בדיקה מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת

02/04/2019 | 12:03 | מאת: רעות

שלום רב אתמול עברתי העמסת סוכר 50 בשבוע 27+2. יצא תוצאה של 145. האם חייבת לעשות את העמסת סוכר של 100 ביומיים הקרובים או שאפשר לעשות בשבוע הבא שאני אחרי שבוע 28? תודה

כן אפשר גם אחרי שבוע 28

01/04/2019 | 17:48 | מאת: א

שלום,רופא הפוריות שלי המליץ לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר צילום רחם שהוא עשה לי גם .יש לי אפשרות לעשות את הבדיקה במקום שבו הוא עובד, הוא אמר לי שהוא לא יעשה לי הבדיקה ולא נתן לי הסבר למה.(הייתי הרבה יותר רגועה אם הוא יעשה לי את הבדיקה כי הוא מכיר את ההיסטוריה שלי, ולא ברור לי למה הוא לא מעוניין). מה יכולה להיות הסיבה שהוא מעדיף שרופא אחר יעשה את הבדיקה ולא הוא.תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לשאול אותו

31/03/2019 | 12:28 | מאת: מור

שלום רב, בת 36 , 4 הריונות, 2 לידות. בתקופה האחרונה מרגישה מדי פעם דקירות פעם בצד ימין ופעם בשמאל בבטן התחתונה (במפשעה) וכאב עמום בבטן התחתונה (נסבל). שתן לעתים תכופות מאוד ( תרבית תקינה עם מעט חלבון בשתן - 75) וגירוד בשפתיים. בבדיקת גניקולוג הרחם והשחלות נראות תקינות לחלוטין ונתן טיפול לפטריה. אני יודעת שהתחושות שיש לי מלבד הגרד אינן קשורות לפטריה, בטן לא נפוחה ואין ירידה בתיאבון או במשקל. מה עוד אני צריכה לעשות מלבד בדיקה גניקולוגית?אני מאוד חוששת ממחלות ממאירות ופספוס של גילוי מוקדם מאחר ואמי נפטרה מסרטן השד (ממתינה לתוצאות BRCAׂ למרות שהערכת הסיכון לנשאות הייתה 6 אחוז) אשמח להבין מהם הדברים שאני צריכה לשלול ואילו בדיקות לעשות עד שאוכל להגיע למסקנה שמדובר במשהו נפשי ואטפל בדרכים אחרות ? לא מקבלת הנחיה ברורה מהרופאים שלי וצריכה הכוונה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מומלץ לבצע משטח נרתיק ובדיקת שתן ל STD אם הבדיקות יהיו תקינות אין מה לדאוג

15/04/2019 | 14:39 | מאת: מור

היי, חשוב לציין שאני נשואה כבר שנים . כל הבדיקות שציינת מועברות ביחסי מין לא?

29/03/2019 | 11:54 | מאת: ענת

יום ראשון קיבלתי מחזור והתחלתי שימוש לראשונה בנובה רינג אחרי יומיים התחלתי להרגיש לא טוב(היה לי וירוס) אז הוצאתי את הטבעת כי חשבתי שזה ממנה. היום היום ה6 ועדיין יש לי דימומים משהו שלא קורה בחיים כי המחזור שלי נמשך 5 ימים גג. השאלה כמה זמן המחזור ימשיך עכשיו? האם הגוף השתגע בגלל הבלאגן שעשיתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, יתכנו שיבושים במחזור, הכתמות ודימומים בחודש הקרוב. בהצלחה!

29/03/2019 | 16:08 | מאת: אבל הוצאתי אותה

אבל הוצאתי את הטבעת לגמרי-הייתי איתה בידיוק יומיים.

ביומיים שקיבלת את ההורמונים לתוך הגוף היתה השפעה הורמונלית ולאחר יומיים היא פסקה. וזה מספיק לשינוי. ובכל מקרה בצעי בדיקת הריון ליתר בטחון.אם את חוששת או זה לא חולף תפני לבדיקה.

בת 32 נשואה ללא ילדים ללא היריונות בטיפולי הפריה חוץ גופית שתי החזרות נכשלו אחד של עובר יום 5 ושמח עוברים של יום 3 בעבר 6 הזרעות היסטרוקםיה ניתוחית להסרת מחיצה. ופוליפים שרירן מעוות רחם לא הוציאו אותו יושב בקיר האחורי של הרחם . היסטרוקפיה אבחנתית לפני שנה בדיקה תקינה אין ממצאים בחלל... בכל זאת שרירן מעוות רחם ?! משקל עודף שיורד במשקל .. זו הסיבה שאני לא נקלטת להיריונות ? מה ניתן לעשות כדי להסירו

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן גדול שמעוות את חלל הרחם יכול להשפיע על הפוריות. אבל אם לא ראו אותו במהלך היסטרוסקופיה אז פחות סביר שהוא מעוות את החלל. יתכן שהקשיים בפוריות הם מסיבה שלא ידעו אותה. אם יש עוברים טובים, רירית רחם טובה, זרע טוב, היסטרוסקופיה תקינה, יש להמשיך בשלב זה בטיפולים.הרבה בהצלחה!

27/03/2019 | 12:38 | מאת: ברכה

שלום רב בדלקת בזקיק השערה בפות,מספיקה משחה דרמקומבין?או חייבים גם לבלוע נטיביוטיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברכה, אם הדלקת קטנה אין חום והקוטר קטן בלי אודם משמעותי מספיקה משחה שכוללת גם אנטיביוטיקה (למשל ביטאקורטן g או פוליקוטן). אם עש ממש אבסס, אודם וחום מקומים נרחבים וחום גוף מוגבר צריך אנטיביטויקה סיסטמית. אם את בספק או לא עובר תפני לבדיקה. בהצלחה.

27/03/2019 | 21:54 | מאת: ברכה

תודה רבה

בבקשה.

25/03/2019 | 22:12 | מאת: היבא

שלום ד ר אני היבא עברתי אצלך ניתוח קריטה במדיקל סנטר ביום 31/12/18 אחרי הניתוח היה לי מחזור ב 14/1 ואח כ ב 16/2 והחודש עדיין אין מחזור ואין הריון לפעמים יש טיפות בצבע חום במקרה ועשיתי מאמץ פיזי אחרת אין שום דבר מזה יכול להיות , אני רוצה להיכנס להריון ד ר נרימאן בדקה אותי ואמרה שהגוף שלי לא יציב וזה נובע מלחץ נפשי צריכה עזרה בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום היבא, אני לא ניתחתי אותך, אולי כוונתך לרופא אחר בפורום. אינני מכירה את המקרה. לדעתי אם נבדקת על ידי דר נרימאן והיא לא מצאה ממצא בעיתי ועדין את חוששת, יש לפנות לרופא המנתח. בהצלחה

24/03/2019 | 15:06 | מאת: ליאב

שלום, לפני יומיים, שבוע 7 פלוס ארבע נצפה שק הריון בלבד ללא עובר והומלץ לי על גרידה. היום דימומים מאוד מאוד כבדים. האם מדובר במחזור? האם בכל מקרה לבצע גרידה? הבנתי שלפעמים המחזור לא מנקה הכל ונותרות הדבקויות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה על האם נותר חומר ברחם לאחר הדימום צרכה להתבצי עם אוךטרסאונד. אם הכל יצא לא צריך טיפול נוסף. אם יש עדין שק הריון או תוכן רב יש לשקול כדורי ציטוטק לריקון רחם או גרידה. אם הדימום כבד מעל וסת יש לפנות לטיפול בהקדם כדי שהדמם לא יסכן אותך. ולהמשיך ליטול חומצה פולית כל יום, כהכנה להרינות אתידיים. בהצלחה

22/03/2019 | 11:10 | מאת: אביגיל

שלום, הבנתי שאכילת סלק, וכן נטילה קבועה של אספירין (קרטיה 100), עשויים לעבות את רירית הרחם במידה מסויימת, האם ידועה לך תופעה כזאת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עיבוי רירית רחם עלול לקרות בשל העדר ביוץ, עודף אסטרוגן, תרופות כמו מטוטרקסט והורמונים, פוליפים ולעיתים ממצאים ממאירים. במקרה כזה ובייחוד אם אין הדקקות של הרירית לאחר וסת, יש לבצע ביופסיה של הרירית ו/או היסטרוסקופיה לבירור סיבה לעיבוי רירית.

21/03/2019 | 17:35 | מאת: א'

שלום, אני בחורה בת 28 סובלת מBacterial Vaginosis ומפטרייה קנדידה גלברטה (Candida glabrata) בו זמנית, אני סובלת קרוב ל-5 חודשים מכך. הפטרייה לא הגיבה לטיפול בפלוקנול 150 מ"ג (Fluconazole) ניתנו לי 3 כדורים שאותם לקחתי כדור בהפרש של שבוע מהכדור הראשון ולאחר שבועיים מהכדור השני לקחתי את השלישי. שבוע שעבר נלקחה תרבית שנתנה ההבחנה לעיל - היום הרופא רשם לי דאלאצין פתיליות 100 מ"ג (clindamycin) ל-3 ימים ואחר כך חומצה בורית בפתיליות לטיפול בפטרייה ל7 ימים. אני כעת בווסת ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בפתליות של הדאלאצין במהלך הווסת (או שזה מוריד מהאפקטיביות של התרופה)? ותוך כדי השימוש בדאלאצין ובחומצה הבורית הרופא כתב לי miconazole או קומאגיס לשימוש- האם מותר לערבב בין הפתליות של הדאלאצין למשחות הנ"ל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

המשיכי בטיפול המכון שקבלת מהרופא שלך. תמשיכי בנרות לאחחר תום הוסת.הנרות לא מתנגשים עם המשחה. בהצלחה.

האם שאלות אחדות חשובות מאחרות? אני רושמת שוב את שאלתי ואודה לתשובה: שלום, אני בת 38 עם וסת די סדיר. עברתי הריון ולידה תקינים לפני 11 שנה, ללא הריונות נוספים וללא הפלות. התחילו לי בשנה האחרונה תופעות קשות סביב הוסת שהולכות ומחמירות, אני סובלת מסחרחורות עד כמעט עלפון וחוסר יכולת לקום לתפקד, מלווה בבחילות ומיגרנה. זה הולך ומחמיר. תמיד היו כאבי בטן וגב תחתון אבל לא סחרחורות ותופעות כאלו שמשתקות אותי למיטה. על מה זה מצביע? זה יכול להיות משהו מסוכן או קשור לגיל שלי? זה אומר שאאבד את הוסת בקרוב (גיל המעבר)? תודה רבה על תשובתכם. א

21/03/2019 | 16:20 | מאת: יאלוש

שלום רב בת 38 ללא לידות או הריונות ביצעתי בדיקות דם הורמונליות בשל דימומים וקרישי דם בכמות מוגברת לא מחזור כמו כן מחזור יש פעם בכמה חודשים להן תוצאות הבדיקות עפ מה שראיתי שהם תקינים אך אשמח לדיעה פרוגסטרון קטן מ 0.8 בטא קטן מ 0.2 אסטרידול קטן מ 100 פרולקטין 161 טוסטרון טוטל 0.7 DHEA 3.58 Tsh 0.11 באולטרסאו גניקולוגי יש 3 שרירנים סאבסרוזי בגדלים שונים שחלות במפ פיפל תקין בשל הדימום אני עם אנמיה 8 המוגלובין מקבלת ברזל החליפו מיספר סוגים כי לא היתה תגובה מה עושים ??? תודה

21/03/2019 | 09:35 | מאת: לילך

שלום, אני בת 62, 9 שנים לאחר סיום המחזור החודשי. עברתי א.ס. וגינלי, והתוצאות הן: * נתוני רחם : מנח - קדמי מידות 42x35x49 מ"מ נצפה rest של 65 סמ"ק שרירן אינטרהמורלי 19x21 מ"מ שריר הרחם מעט מעובה: עובי אנדומטריוזיס - 6.3 מ"מ. שחלה ימנית : מידות : 9x14 מ"מ מרקם השחלה: תקין שחלה שמאלית : (לדברי מבצעת הבדיקה - קשה היה לה לראות את השחלה השמאלית) רושם לרקמת שחלה : 11x13 מ"מ דוגלס : נוזל בכמות קטנה. יש משהו מדאיג בתוצאות ? מה המשמעות של שריר הרחם המעובה ? ( הבנתי ממבצעת הבדיקה שעובי מקסימלי בגילי אמור להיות עד 6 מ"מ). איך צריך להתייחס נוזל הדוגלס בכמות קטנה? תודה על המענה .

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו לא נראה משהו מדאיג. רצוי להיות במעקב רופא נשים בפרט לאור עובי רירית הרחם. חשוב גם לדעת אם היה לאחרונה דימום נרתיקי כיוון שבמידה שכן חשוב ליטול דגימה מרירית הרחם לצורך בדיקה מעבדתית

20/03/2019 | 09:27 | מאת: יאנה

ביצעתי תרבית התשובה האחרונה קצת מטרידה אותי, אין מענה במרפאה EPITHELIAL CELLS ּּ+ FUNGUS CANDIDA NEGATIVE WBCS בודדים GRAM STAIN TRANSITIONAL PHASE הבנתי זאת לא בדיוק תשובה וודאית

לקריאה נוספת והעמקה

זו נראית תשובה של משטח ישיר ולא של תרבית. בד"כ לוקח מס' ימים לקבלת תשובת תרבית.

20/03/2019 | 08:39 | מאת: Hopeful

בוקר טוב הביוץ שלי היה ב 5.3 (זוהה ע״י ערכה ביתית ולאחר מכן ע״י רופא נשים). בדיקת הריון ביתית בתאריך 18.3 הראתה קו חיובי מאוד חלש. בדיקת הריון ביתית מהיום (20.3) יצאה שלילית הווסת לא הגיעה. יכול להיות מצב שהווסת מאחרת למרות שזמן הביוץ ידוע ואין הריון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ייתכן

אפשר לשאול מה יכולות להיות הסיבות לאירוע כזה ? ומדוע הבדיקה הראשונה יצאה חיובית?

19/03/2019 | 20:55 | מאת: קרין

שלום, אני משתמשת במדבקות אוורה, הייתי צריכה להוריד את המדבקה ביום חמישי בערב לשבוע הפסקה, והורדתי ברביעי ב2 בלילה.. האם זה קריטי ומה עליי לעשות? להתחיל חדשה ברביעי או חמישי או זה קריטי? כרגע אני במחזור עד שבת.

לא מאד קריטי, מומלץ לשים מדבקה חדשה ביום רביעי

20/03/2019 | 04:01 | מאת: קרין

ואם אשים בחמישי? אשאר מוגנת? כי גם ככה המחזור שלי נמשך עד שבת

20/03/2019 | 17:38 | מאת: קרין

???

הי, לפני כשבוע בסיום המחזור קיבלתי טיפול לדלקת ופטריה בנרתיק -כדורי פלוקנול והחדרת ג'ל זבידול לדלקת. כבר נגמר הדימום של המחזור בשבוע שעבר אך לאחר סיום 5 הימים של ג'ל הזבידול התחיל שוב דימום מהנרתיק. האם זו תופעת לוואי ידועה? או שצריך לבדוק מה הבעיה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לחשוב על קשר בין הטיפול שקיבלת לבין דימום נרתיקי. במידה שיחזור פעם נוספת מומלץ להיבדק

18/03/2019 | 10:20 | מאת: חדשה באתר

שלום , יש לי איחור במחזור כבר 14 יום המחזור שלי מדויק ומגיע כל חודש , אני ובעלי מנסים להכנס להריון , אחרי שהייתי אצל רופא הנשים שלח אותי לעשות בדיקת דם אתמול , אכן ביצעתי את הבדיקה והיום קיבלתי תשובה שלילית , המחזור עדיין לא מגיע ואני לא יודעת מה זה אומר? האם יש סיכוי קטן שאני בהריון? והאם כדי לעשות שוב בדיקת דם ומתי? חייבת עזרה , כבר מיואשת

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקת בטא בדם שלילית לאחר שכבר היה איחור בווסת קרוב לוודאי שאינך בהריון. יכול לעיתים לקרות איחור או דילוג על ווסת מסיבות שונות. ברב המקרים הווסת יבוא בהמשך.

17/03/2019 | 12:19 | מאת: ורדית

האם את המשחה מורחים ומחדירים לתוך בנרתיק או רק באזור החיצוני על השפתיים ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

על פי רב מורחים את המשחה חיצונית קרי בפות וכן באזור פתח הנרתיק גם בחלקו הפנימי. פחות בעומק הנרתיק.

17/03/2019 | 09:35 | מאת: רונית

בס'ד בת ארבעים עם קרוהן ברמיסיה הריון ראשון היה הטיפולי הפריה ולא הצליח טיפולים נוספים. רופא נשים אמר לי שיש לי כנראה אנדומטריזיס שכנראה מונע הריון. קראתי על הסימפטומים לא זכור לי שהיה לי....למרות שנקלטתי ויש לי בת ייתכן ועכשיו זה הופיע? מה הטיפול? האם חוץ מהדירה גנקולוגית ישדרך נוספת לאבחן ..חשוב לי לציין שלא מזמן עשיתי קולונוסקופיה וmri לביקורת של קרוהן. במידה והיה היו רואים בבדיקות האלו אנדומטריזיס? מה האבחון והטיפול המומלץ ביותר ? חשוב לי לציין שאני מקבלת אימורן ויטמינים לקרוהן . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, במרבית בתי החולים קיימת מרפאה ייעודית לאנדומטריוזיס במסגרת מרפאות נשים. במידה שקיים חשד לאנדומטריוזיס שהועלה ע"י רופא הנשים מומלץ להפנות אותך למרפאה כזאת כדי להתקדם בבירור ובטיפול

היי. יש לי כאבים חזקים ברחם כבר שבועיים לאחר התקנת ההתקן. כמו כן יש לי גם הפרשות עם ריח לא טוב. רציתי לדעת אם זה מההתקן? מתי זה אמור לעבור? והאם זה בטוח נגד היריון? תודה

16/03/2019 | 11:32 | מאת: א

שלום, אני בת 38 עם וסת די סדיר. עברתי הריון ולידה תקינים לפני 11 שנה, ללא הריונות נוספים וללא הפלות. התחילו לי בשנה האחרונה תופעות קשות סביב הוסת שהולכות ומחמירות, אני סובלת מסחרחורות עד כמעט עלפון וחוסר יכולת לקום לתפקד, מלווה בבחילות ומיגרנה. זה הולך ומחמיר. תמיד היו כאבי בטן וגב תחתון אבל לא סחרחורות ותופעות כאלו שמשתקות אותי למיטה. על מה זה מצביע? זה יכול להיות משהו מסוכן או קשור לגיל שלי? זה אומר שאאבד את הוסת בקרוב (גיל המעבר)? תודה רבה על תשובתכם. א

15/03/2019 | 18:08 | מאת: גילה

מתנצלת על השאלה הלא שגרתית. אתמול הרגשתי תחושת גירוי בנרתיק החדרתי אצבע עמוק לתוך הנרתיק עם שמן המפ וניסיתי את המקום דקות ארוכות. מאוד עמוק. בבוקר קמתי כשכל האזור שורף וכשאני נותנת שתן שורף מאוד. אציין שעל הציפורן היה לק ג'ל שעשיתי לפני שבוע. היום קראתי שיש בלק הזה רעלים וחומרים מסוכנים ומסרטנים. והוא מאוד מסוכן כשהוא בא במגע עם עור. אני מאוד פוחדת כי הנרתיק מקום עדין וחוששת שהחומר של הלק גרם נזק. מצטערת שאני מאריכה זה רק כיוון שאני בלחץ גדול. לפני חודש עשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה כך שלא נראה לי שאוכל לעשות שוב. האם לדאוג? ואיזו בדיקה אפשר לעשות? תודה גדולה.

שלום, בת 38. מקבלת מחזור פעם בכמה חודשים. לאחר 3 חודשים בהם לא קיבלתי - קיבלתי מהרופא פרוברה לנטילה פעמיים ביום במשך חמישה ימים. סיימתי את הפרוברה ביום ראשון והיום כבר יום חמישי ועדיין לא קיבלתי. האם סביר? יש לציין שבדיקת אולטרסאונד יצאה תקינה והרופא אף אמר שאני אמורה לקבל בקרוב. חשוב עוד לציין שאני הטרוזיגוטית לפקטור 5 ולכן יכולה להשתמש רק בפומיניק. לאחר ניסיון לא מוצלח הספקתי את השימוש בגלולות האלה ואני גם לא מעוניינת בהתקן. לכן הרופא רשם לי פרוברה. תודה יעל

שלום רב, לפני כחודשיים עברתי לצערי הפלה מוקדמת בשבוע 8. מאז הוסת הראשונה שהייתה (ב-15/2/19) אני ובעלי מנסים להיכנס להריון... ביום ראשון עשיתי בדיקת אולטרסאונד כחלק מבדיקה שגרתית של טיפול בברטולין אבצס שאיבחנו לי, תוצאות האולטרסאונד היו- עובי רירית הרחם 11.6 מ״מ ושחלה ימין מכילה CL. אתמול שוב עשו לי בדיקת אולטרסאונד כחלק מהטיפול בברטולין. התוצאות בדף שקיבלתי מהרופא הם רירית רחם 10.4 מ״מ, ושחלה ימין מכילה CL. מה הנתונים האלה אומרים? מיהרתי ולכן שכחתי לשאול את הרופאה, כמובן שאחזור אליה אבל אני סקרנית... האם זה שעובי הרירית ירד זה אומר שזה לקראת קבלת וסת? ברחם עצמו כמובן לא ראו כלום אני מקבלת חזור יחסית באופן סדיר כל 29-31 יום. תודה מראש!

14/03/2019 | 09:01 | מאת: סנדרה

שלום, אני נמצאת בשלב של כ 9-10 שנים לאחר הפסקת מחזור, לא לקחתי מעולם הורמונים לאחר סיום המחזור. לאחרונה יש לי הפרשה בעלת ריח מאוד לא נעים, שונה וחריף. קראתי (לא באתר רפואי) כי תופעה כזאת עלולה להעיד על סרטן באברי הרבייה. האם קיימת וידועה תופעה כזאת ? אודה לתשובתך

13/03/2019 | 21:19 | מאת: ..

שלום רב, לביתי בת ה5 מקרים חוזרים של הפרשות מהנרתיק בצבע ירקרק.לפני מס' חודשים ערכנו בירור שבו עלה חשד לגוף זר. אך לאחר בדיקת וגינוסקופיה התברר שהכל תקין. כרגע גם ישנן הפרשות, פניתי איתה לרופא הילדים שטען שהמקום מאוד אדום ונתן טיפול במשחת אגיסטן וגינלי,לאחר חמישה ימים בביקורת ההפרשות עדיין קיימות אך המקום אינו אדום. אין לה שום תלונות אחרות. בנוסף היום ראיתי שגם לאחותה בת ה3.5 מצויות אותן ההפרשות וניתנה לי הנחייה גם למרוח לה את המשחה. ראשית רציתי לשמוע את דעתך בנוגע לבעיה והטיפול. והאם זה נכון להשתמש באגיסטן כי הבנתי שלא שכיח שיש פטריות בגיל כזה. אשמח לתשובתך,תודה רבה

13/03/2019 | 17:27 | מאת: שרית

שלום רב, האם הפרשה בעל ריח חריף מהנרתיק, לאחר סיום המחזור החודשי, עלולה להצביע על סרטן צוואר הרחם, או סרטן הרחם ? תודה

13/03/2019 | 11:23 | מאת: אנונימית

עשיתי בדיקה אולטרסאונד גניקולוגי בהערות של הרחם כתוב זקיקים קטנים ומעט זרימות דם מה זה אומר אני צריכה לדאוג האם מצאו משהו ברחם? ריזה ממצא פתולוגי חשוב לציין שהמחזור שלי לא סדיר ואני לא בטוחה עם אני לפני מחזור ועם לא אני צריכה לדאוג

12/03/2019 | 23:18 | מאת: ליאורה

היי, יש לי צניחה רצינית. הכל בולט ויוצא החוצה.במיוחד לאחר פעילות ספורטיבית - הליכה יומיומית של 11 קמ. האם ההליכה מזיקה? מה ניתן לעשות בנידון? האם אפשר להיכנס להיריון?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאורה שלום, מומלץ לפנות לייעוץ במרפאה אורוגינקולוגית בנוגע לפתרונות אפשריים לצניחה בין אם ע"י תומכן נרתיקי ובין אם בניתוח. הליכה אינה מזיקה ולא צפוייה להחמיר את הצניחה באופן ספיציפי ואין צורך להימנע מהריון אבל כאמור בצניחה מתקדמת מומלץ לטפל ולא לדחות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

12/03/2019 | 22:10 | מאת: דנה

היי, אני סובלת ממחזורים כבדים שמביאים אותי לאנמיה. בדיקת רופא נשים תקינה כולל אולטרסאונד תקין ופאפ תקין. אני בת 34 אחרי 2 לידות תקינות ללא דימום רב.. איני רוצה לקחת גלולות משום שאני חוששת מקרישיות (למרות שבדיקות קרישות דם תקינות) . הרופאה נתנה לי הקסאפקרון לימים הקשים של המחזור במינון של 2 כדורים 3 פעמים ביום. האם גם כדור זה יכול לגרום לקרישי דם? האם זה בסדר לקחת את זה כטיפול כל חודש בשביל להפחית דימום? תודה מראש

12/03/2019 | 16:13 | מאת: עליזה

שלום, אני ילדתי לפני שבוע וחצי, לאחר הלידה דיממתי אך ורק ל3 ימים ומאז ין לי דימום כלל!!! האם זה תקין? בלידות הקודמות דיממתי הרבה יותר ולכןאני קצת לחוצה... אשמח לתשובה בהקדם תודה

12/03/2019 | 11:59 | מאת: לילך

שלום רב, לפני מספר ימים שאלתי שאלה פה בפורום, בעניין פוליפ קטן בצוואר הרחם שהתגלה בבדיקה.(4מ"מ). היום עברתי א.ס. וגינלי , ובין התוצאות החריגות נכתב בין השאר: * נתוני רחם : מנח - קדמי מידות 42x35x49 מ"מ נצפה rest של 65 ס''מ"ק שרירן אינטרהמורלי 19x21 מ"מ שחלה ימנית : מידות : 9x14 מ"מ מרקם השחלה: תקין שחלה שמאלית : ( לדברי מבצעת הבדיקה - קשה היה לה לראות את השחלה השמאלית ) רושם לרקמת שחלה : 11x13 מ"מ דוגלס : נוזל בכמות קטנה כמובן שאפנה לרופא בקרוב, אבל עד אז - יש משהו מדאיג/חריג בתוצאות . תודה מראש

12/03/2019 | 12:01 | מאת: לילך

12/03/2019 | 22:50 | מאת: לילך

שריר הרחם מעט מעובה : עובי אנדומטריוזיס - 6.3 מ"מ. תודה

12/03/2019 | 08:41 | מאת: אנה

שלום רב,אני בת 32 בריאה בדרך כלל.יש לי 3 ילדים בני 12,8,3..כל ההריונות עברו תקין וגם הלידות..בלידה האחרונה שהיתה לידה ממש מהירה בשבע בערב התחילו לי צירים וב11 בערב ילדתי לידה טבעיתבשבוע 38 ומייד אחרי לידה קרה לי אירוע שקורים לו pph,דימום מאוד מוגבר עם מלא קרישי דם והתאספו מלא רופאים והחליטו לעשות לי ניקוי רחם בהרדמה מלאה..אחרי הניקוי הרחם הכל היה בסדר,הלכתי לרופא נשים חודש אחרי לידה ואמר שיש לי עדיין קרישים ברחם ולחזור עוד שבועיים במידה ולא יספגו צריך לבצע שוב ניקוי.חזרתי אחרי שבועיים וכבר לא היו לי קרישים. השאלה שלי היא כזאת האם אני אכנס להריון שוב מה הסיכוי שהאירוע יחזור לעצמו?אני ממש מפחדת כי קראתי באינטרנט שזה האירוע שקרה לי הוא הגורם הראשון בתמותה של יולדות . רוצה לציין שבלידה השנייה גם היתה לעדה מהירה אבל לא קרה לי דבר כזה. תודה רבה

11/03/2019 | 18:58 | מאת: שירה

שלום רב. בת 50.5. לפני כשבועיים קיבלתי ווסת לאחר 5 חודשים ללא ווסת. המחזור התחיל בהפרשות קטנות ואחרי יומיים הפך לדימום רגיל. אתמול הדימום הפסיק כמעט לחלוטין והיום שוב חזר אבל בקטנה. בסך הכל כבר 14 יום של דימום קל עד בינוני. האם זה תקין?

שלום וברכה אני 3חודשים לאחר לידה שמתי התקן נובה טי לפני כחודש וחצי בזמנו עוד הנקתי כרגע עברו שבועיים מסיום ההנקה וטרם נראה מחזור באופק במקביל אנחנו מתכננים נסיעה לסוף החודש השאלה אם שייך לקחת פרימולט נור לדחייה על כל מקרה?ואם כן ממתי כדאי לקחת תודה

10/03/2019 | 22:15 | מאת: שלי

היי, אני משתמשת בגלולות מינס כבר בערך 5 שנים ולאחרונה חיברתי חפיסות והתחיל לי דימום שלא הפסיק לכן כדי לנסות להפסיק אותו ובגלל לחץ של זמן שהוא יגמר לקחתי רק 2 גלולות לבנות של המחזור ואז המשכתי רגיל האם זה פגע בהגנה?

שלום ד"ר, אני שבוע לאחר התקן תוך רחמי ללא הורמונים. יש לי עוד מעט כאבים ברחם, ובימים האחרונים יוצאים לי הפרשות חומות הנראות כמו תחילת מחזור. האם זה תקין? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלו תופעות מקובלות לאחר התקנת התקן.

09/03/2019 | 12:21 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 45. יש לי התקן מירנה קרוב לחצי שנה. המחזורים שלי סדירים (אחת לחודש) ובכוונתי לדחות במהלך חודש מאי, את המחזור, באמצעות פרימולוט נור (לצורך חופשה מתוכננת). אתמול הייתי אמורה לקבל מחזור ואכן הופיעה הפרשה רבה חומה והתכווצויות ברחם, האופייניות למחזור. הבוקר הכתמים ממש מזעריים. האם להתייחס ליום האתמול כיומו הראשון של המחזור על מנת שאדע לחשב מאיזה יום עליי להתחיל בנטילת פרימולוט נור? בנוסף, האם נטילת הכדור במקביל לקיום ההתקן, מסוכנת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, היום הראשון הוא כשמתחיל דימום אמיתי ולא הכתמות ניתן לנסות לקחת את הכדור למרות ההתקן, אבל חשוב לציין שלא בטוח שהו יפעל כמו שאת מצ]ה, בייחוד אם איאית הרחםשלך דקה תחת המירנה. בהצלחה

09/03/2019 | 00:35 | מאת: אנונימית

שלום, מנסה להיכנס להריון בחודשיים האחרונים.. נראה שהגוף עוד לא מאוזן הורמונלית לאחר הפסקת גלולות אז מנסה לעשות סדר. היום היו לי מעט הפרשות חומות בערך מתי שעלי לקבל מחזור... האם זה נספר כתחילת מחזור? או שעלי לחכות לדימום מסיבי יותר ואדום? אודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבה להכתמה יכולה להיות הפרשות לפני וסת אך גם יכולה להצביע על הריון. אני ממליצה לבצע בדיקת הריון . כמו כן גם לו אין כעת הריון, קחי את הזמן, לא תמיד ההריון מגיע תוך חודש חודשיים מתחילת גלולות וזה בסדר. בכל מקרה המלצתי כאמור הינה בדיקת הריון , לו חיובית פני לבדיקת רופא\ה למיקום הריון. זכרי ליטול חומצה פולית ולבצע סקר גנטי. בהצלחה

09/03/2019 | 17:56 | מאת: אנונימית

תודה על המענה.. אך השאלה היא, במידה ולא מדובר בהריון ( כמו שכך נראה).. האם הימים בהם ישנן הפרשות חומות, יש לספור אותם כימי מחזור? רוצה לדעת על מנת לצפות ביוץ...

07/03/2019 | 19:06 | מאת: לילך

שלום, בבדיקה גינקולוגית התגלה כי יש לי פוליפ בגודל 4 מ"מ בצוואר הרחם. איך מוציאים כזה פוליפ, והאם הוא יכול להפוך לממאיר אם לא מוציאים אותו . תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/03/2019 | 19:15 | מאת: לילך

אני בת 62.

שלום, פוליפ קטן וחלק בצואר הרחם הוא בעל סיכויים נצוכים לממאירות, בייחוד אם יש פאפ תקין. אבל כן קיים סיכון קטן. ניתן לכרות אותו בהיסטרוסקופיה (פעולה קצרה שניתן לבצע ללא הרדמה) או אם הפוליפ ממש בולט החוצה מצואר הרחם, ניתן לבצע בעת קולפוסקופיה. בהצלחה.

ראי תשובתי

07/03/2019 | 19:03 | מאת: גל

בת 60 .בשל דלקות חוזרות בדרכי השתן ויובש נרתיקי אני לוקחת פעמיים בשבוע ויגיפם לנרתיק במשך חצי שנה. איני מרגישה שינוי משמעותי ביובש הנרתיקי. סביר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל, ציינת 2 התוויות להן וגיפם מסייע. ראשית בהפחתת דלקות בדרכי השתן ושנית ביובש ואי נוחות נרתיקית. אם את חשה שיפור באחת מהן, גם אם זה רק בדלקות בדרכי השתן, שווה להמשיך לקחת. לגבי היובש שלא עובר, אני ממליצה אחת מ3 אפשרויות: 1. תנסי להשתמש בוגיפם כל יום למשך שבועיים ולאחר מכן פעם/פעמיים בשבוע, או לחלופין 2. תוסיפי לטיפול גינומונל פעמיים בשבוע. כמו כן בעת יחסי מין כדאי להוסיף סיכוך על בסיס מים כגון ky. 3. לשקול עם הרופא/ה שלך טיפול הורמונלי סיסטמי (מדבקה/כדורים) . בהצלחה.

07/03/2019 | 09:50 | מאת: מאיי

אני בת 18, נטלתי גלולת פוסטינור לפני שבועיים וחצי ואחרי ששה ימים התחיל לי דימום חזך שנמשך עד היום, היום זה היום העשירי במחזור והדימום עדיין כמו היום השני. האם זה נורמלי? אני גם רוצה לדעת כמה זמן זה נשאר בגוף? מתי אוכל לעשות בדיקת הורמונים אם אני לא רוצה שיגלו שנטלתי פוסטינור?

לקריאה נוספת והעמקה

פוסטינור יכול לגרום לדימומים לא סדירים. אין צטרך בבדיקת הורמונים רק מסחבה של הפוסטינור. אם הדימום עז מאוד צריך בדיקת דם לראות שההמוגלובין לא יורד, ואם הוא חזר יותר ממחזור רגיל וממשיך ללא הקלה יש לפנות לבדיקה . בכל מקרה בצעי בדיקת הריון.בהצלחה.

שלום, חיברתי שתי חפיסות של מליאן. בחפיסה השנייה שכחתי לקחת גלולה ולקחתי רק 24 שעות אחרי. כיוון שנשאר עוד כמעט שבועיים לחפיסה הייתי רוצה להפסיק עכשיו. ברור לי שיהיה דימום . השאלה האם אחרי ה7 ימי הפסקה ואתחיל חפיסה חדשה - האם ההגנה תישמר? למרות שהפסקתי את החפיסה באמצע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקת החבילה לאחר נטילה רצופה של כחודש וחצי תשמור על ההגנה שלך.בהצלחה

05/03/2019 | 21:24 | מאת: מיכל

שלום, המליצו לי לשבת בגיגית\אמבט קאלי (אשלגן פרמנגנט, מובן במינון נמוך ומאוד מהול) בשל טחורים. האם יתכן כי תיגרם דלקת\פטריה ווגינלית עקב כך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, לא מצאתי מחקרים שמצביעים על קשר כזה כשהחומר מאוד מאוד מהול. כן ראיתי מחקרים משנות ש-70 שאז השתמשו לעיתים בכמויות גדולות ומרוכזות , וזה גרם נזק חמור לאברי הרביה. אבל שם זה היה בריכוז גבוה. בקיצור אין די שפרות מחקרית כדי לענות על השאלה שלך לצערי.