פורום גינקולוגיה ופריון

הפורום יעסוק בתחומי גניקולוגיה והפריון: גניקולוגיה כללית, גניקולוגיה אנדוסקופית, דליפות שתן, דלקות בדרכי השתן, פריון האישה, פוריות ועוד.
16352 הודעות
13380 תשובות מומחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון

02/07/2019 | 17:08 | מאת: לא יודעת מה לעשות

אני חודשיים אחרי לידה לפני שבוע התחלתי גלולות כי חשבתי שקיבלתי מחזור אבל זה היה דימים ליומיים והפסיק כבר שבוע אני לוקחת גלולות ויש לי שוב דימום חלש כבר יומיים, מה לעשות? להמשיך את הגלולות עד שאסיים את החפיסה?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יתכן דימום קל ולא סדיר בחפיסה או שתיים הראשונות. בד"כ מסתדר בעצמו בהמשך.

01/07/2019 | 20:12 | מאת: עדן

היי בת 22 בריאה בדרכ לוקחת מינס כבר 5 שנים רצוף בחודשים האחרונים לא קיבלתי מחזור בזמן הגלולות הלבנות הייתה מעט הרגשה של מחזור ליום וומיים אבל לא הייתה הכתמה בכלל הלכתי לרופאת נשים אמרה שזה תקין עם גלולות מינס חודש שעבר קיבלתי מחזור רגיל אחרי שבועיים עם הגלולות קיבלתי שוב מחזור (מחזור לכל דבר מעבר לדימומים) ועכשיו אחרי שבוע שוב קיבלתמ מחזור ויש לי עוד 4 ימים לסיום החפיסה. האם תקין????

לקריאה נוספת והעמקה

ב-2-3 המחזורים הראשונים תחת כל גלולה, ובפרט גלולות במינון נמוך כמו מינס בהחלט יתכן דימום לא סדיר, במרבית המקרים מסתדר בהמשך. במידה שלא, כדאי להיוועץ ברופא/ת הנשים ולשקול להחליף לגלולה אחרת.

01/07/2019 | 12:17 | מאת: מרים

שלום , אני ביום ה 12 למחזור ומשום מה התחיל דימום ורדרד לא דומה לדימום מחזור כבר יומיים ככה. האם יש סיבה לדאגה ? מה זה יכול להיות ? יש לציין שמנסה להכנס להריון כבר שנה וחצי

לקריאה נוספת והעמקה

לדאוג - לא, אבל דימום שלא במועד הווסת באשה עם ווסת סדיר מצריך בדיקה ובירור. כמו כן אם במשך שנה וחצי אינכם משיגים הריון כדי להיוועץ במרפאת פוריות

30/06/2019 | 21:10 | מאת: אלה

ערב טוב, כבר סבב שני של טיפול בגונל שבו יש לי ביוץ מוקדם בסביבות יום 8 למחזור. הרופא שלי אומר שזה תקין אך האם בכלל יש סיכוי שבביוץ מוקדם כל כך תתפתח ביצית הבשלה להפרייה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הביוץ מתרחש בד"כ כאשר הביצית בשלה, אלא אם מושרה באופן מלאכותי ע"י תרופה שגורמת לביוץ

30/06/2019 | 14:50 | מאת: אורלי

שלום, לפני שבוע נטלתי פוסטינור. לא היו שום תופעות לוואי. אתמול התחיל לי מן דימום חום, בעיקר נמרח ובעיקר בניגוב (מצטערת על התיאור). הגיוני שתופעות הלוואי מגיעות לאחר כמעט שבוע? יש סיבה לדאוג? אציין שיומיים לפני שנטלתי את הפוסטינור נגמר לי המחזור החודשי שהוא סדיר בדרך כלל. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יתכן דמם במועד לא צפוי או שיבוש בווסת לאחר פוסטינור

30/06/2019 | 08:24 | מאת: מאיה

שלום, עקב קנדידה וגרד בלתי נסבל, רופא נשים רשם לי כדורי איטרנול ודרמובט שעזרו מאוד. השתמשתי לאורך שבוע וחצי בדרמובט עד לפני 10 ימים. בעשרת הימים האחרונים המצב השתפר והגרד נעלם. לפני 3 ימים חזר הגרד ואני מבקשת לדעת האם ניתן לחזור להשתמש בדרמובט מאחר ונאמר לי שזו משחה חזקה מאוד. כמה זמן ברצף ניתן להשתמש במשחה?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן דרמובט מכילה סטרואיד במינון גבוה. לא מומלץ ליטול באופן קבוע מעבר ל-30 יום. בנוסף, אם הגרד נובע מקנדידה כדאי לטפל בקנדידה (למשל טבליות פלוקנול) ואם מסיבה אחרת חשוב לאבחן מה הסיבה ולטפל בהתאם.

הבדיקהDAYS OF ABSTINENCEתוצאהימי הימנעות 3תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהLIQUEFACTIONתוצאהתקיןתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSEMEN PHתוצאה8.0 >=7.2תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSEMEN VISCOSITYתוצאהצמיגות תקינהתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSEMEN COLOURתוצאהתקיןתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSEMEN VOLUMEתוצאה2.5 ml >=1.5תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSPERM AGGLUTINATIONתוצאהאיןתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSPERM CONCENTRATIONתוצאה44.0 million/ml >=15תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהTOTAL SPERM NUMBERתוצאה110.0 millionתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSPERM MOTILITY 1 HRתוצאה59.0 % >=40תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהTOTAL PROGRESSIVEתוצאה52.0 % >=32תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהRAPID PROGRES MOTILIתוצאה23.0 %תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהSLOW PROG.MOTתוצאה29.0 %תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהNONPROGRES MOTILITYתוצאה7.0 %תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהMORPHO NORMALתוצאה5.0 <=4תוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהCYTOPLAS. DROPLETתוצאהאיןתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהMORPHO DEF TAILתוצאהישתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהNECK-MIDPIECE DEFECTתוצאהישתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהHEAD ABNORMALITIESתוצאהישתוצאה לעומת טווח הנורמהשם הבדיקהNON-SPERM ROUND CELLתוצאהxתוצאה לעומת טווח

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה נראת תקינה

27/06/2019 | 20:32 | מאת: הדר

דר שלום 2 שאלות 1-האם ייתכן שבעקבות ניתוח בעיניים שעברתי שבעקבותיו הייתי צריכה לקחת כמות גדולה של אקמול/אופטלגין,יש לי פטרייה בוואגינה (מגרד מאוד)? 2-האם זה מיתוס או נכון שלפני ואחרי קיום יחסים כדאי לעשות פיפי? ואם כן מדוע זה מונע דלקת בדרכי השתן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל הניתוח/ סטרס עלול לגרום לפטרת נרתיקית לגבי מתן שתן לאחר קיום יחסי מין- לא הוכח במחקרים שעלול למנוע בדלקת שתן

27/06/2019 | 17:40 | מאת: דנה

לאחרונה חבר שלי מרח על איבר מינו קרם גוף כדי שהחדירה תהיה פחות כואבת .. האם זו סכנה לבצע יחסי מין בצורה כזו עם קרם גוף? מה זה עלול לגרום? תודה רבה

שלום הדבר אינו מסוכן לפעמים עלול לגרום לפטרת בנרתיק

26/06/2019 | 17:13 | מאת: רונית

שאלה.....נטלתי עד היום גלולות מינס היה חסר בכל הרשתות הרופא החליף לי את הגלולות לקלייר נטלתי את הגלולות כמו שצריך עד הצהובות והוספתי עוד כדור בצע וצהוב מחפיסה חדשה בעקב החתונה לא רציתי לקבל ביום חתונתי נטלתי פעם אחותי כדור בצבע צהוב מחפיסה חדשה ומאז לא קיבלתי נטלתי את הכדור האחרון ב 5.6 זה הגיוני?? אשמח אם תיכלו חעזור לי קרה למישהי מקרה דוצה עם הגלולות האלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך המצב תקין יש להמשיך גלולות או להחליף לגלולות אחרות מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל

25/06/2019 | 23:19 | מאת: דנה

שלום רב אני בת 51 הוסת לא סדירה פעם בחודשיים פעמיים בחוגש כל מיני, הפעם זה התחיל ב19.6 עד היום ירד בהדרגה ופיתאום גושים גדולים לקראת הסוף ( מקווה), יש לי מיומות וציצסטה ועבר של פוליפים זה תקין בגלל הגיל או לרוץ למיון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מומלץ לפנות לרופא המטפל לבצע US ולהחליט על המשך טיפול

לפני 6 שבועות ילדתי את ביתי השלישית ,לפני שבועיים הייתי בביקורת אצל הרופא והתחלתי גלולות סרזט לבנתיים( להיות מוגנת)הרופאה אמרה לאחר הווסת ניתן להתחיל גלולות פליים שנטלתי בעבר רק שמאז שלקחתי את הסרזט עבר שבוע והתחילו דימויים ואז התחלתי את גלולת פליים כבר שבוע שאני עם גלולות ועם דימום מזערי ביותר אבל הדימום לא מפסיק מה עושים במצב זה ? האם להחליף גלולות? האם לחכות בכול זאת כבר גלולה שביעית מתוך 21 .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מומלץ להמתין ברוב המקים אמור להסתדר

היי, גיליתי שאני בהריון לפני שבוע בדיוק (ביום שבו הייתי אמורה לקבל מחזור) ביצעתי 3 בדיקות בטא כל יומיים וברוך השם היו הכפלות של 2.5 . אתמול - 24.6 בטא 722 היום- 25.6 ביצעתי אולטרסאונד כי היו לי קצת כאבי בטן . עובי רירית 17 מ"מ שחלה ימנית ושמאלית במרקם תקין. נצפה בחלל הרחם שק הריון בגודל 4.5 מ"מ טרם נצפה קוטב ודופק עוברי שאלה האם הממצאים תקינים? האם לא היו אמורים לראות שק חלמון גם?! לפני החישוב שלי אני ממש בסוף שבוע 4 האם הנתון מתאים לשבוע 5 בערך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הממצאים תקינים הנתון מתאים לשבוע 4.5-5.0

25/06/2019 | 10:37 | מאת: אנונימית

שלום, אני סובלת מזה כעשור מפיברומאלגיה מאובחנת, והדבר היחיד שעוזר לישון בתקופות של התקפים הוא עישון מזדמן של מרחיאונה (מה שאני מצליחה להשיג). אני לא מעשנת כבדה, לרוב לא יותר מפעם פעמיים בשבוע, בתקופות שאין התקפים בכלל לא מעשנת, אין כאן עניין של הנאה. אני מנסה להיכנס להריון מזה כחודשים. במהלך ההריון אני אמנע מעישון באופן גורף, החל מהרגע שאקבל בדיקה חיובית. אבל אני תוהה האם זה מזיק לעשן בתקופה הקודמת לכניסה להריון, ואם כן מהם הסיכונים. אציין שאני מפחדת שיקח לי זמן להיכנס להריון, היות ובעברי אנורקסיה , וויתור על העישון יפגע מאוד ביכול שלי לתפקד בתקופות של התקפים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא מומלץ להמנע לעישון במהלך הריון אין מידע לגבי עישון לפני הריון

24/06/2019 | 14:02 | מאת: ליזה

ביצעתי בטא ראשון ביום שבו הייתי אמורה לקבל מחזור 18.4 = 47 20.4= 112 24.4=722 אני צריכה לבדוק הכפלה שוב עוד יומיים? מתי אני צריכה להפסיק לבדוק בטא?

לקריאה נוספת והעמקה
24/06/2019 | 14:03 | מאת: ליזה

התבלבלתי בתאריכים הכוונה ל18.6 20.6 24.6

שלום לך יש לבצע סונר צריכים לראות שק הריון תוך רחמי בעוד שבוע צריכים לראות עובר עם דופק

23/06/2019 | 15:34 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 51 , לאחר 3 לידות, צריכה להוציא את התקן המירנה מאחר ועברו 5 שנים, ורוצה להמשיך עם התקן הג'נס במקום לקחת פרוגסטרון סיסטמי (לוקחת כרגע אסטרוגן במדבקות) על פי הבנתי ההתקנה שלו פחות מכאיבה מהמירנה, אך רופאת הנשים שלי טוענת כי מאחר וילדתי, התקן הג'נס יכול ליפול, והוא מתאים לנשים שלא ילדו. מאחר ששתי הכנסות המירנה שעברתי לוו בכאב רב, מעדיפה לנסות את הג'נס אשמח לחוות דעתך תודה רבה אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין מניעה להשתמש בגינס יש לזכור ששיעור הפליטת עצמוני של ההתקן יותר גבוה

23/06/2019 | 13:22 | מאת: טליה

לאחר הפלה של הריון לא תקין ב2 גבהים של ציטוטק בהפרש של 72 שעות כמה זמן זה תקין שנמשכת ההפלה וכמה זמן ז תקין שיש דימום (דימום בכמות של מחזור)

לקריאה נוספת והעמקה

זה עלול לקחת עד חודש ימים

שלום רב, רופא הנשים נתן לי גלולת קלייר כתחליף לזואלי שנעלמה מהשוק. אני מעוניינת לדחות את קבלת המחזור כמה שיותר. איך אפשר לעשות זאת עם הקלייר? הבנתי שזה יותר מורכב. אודה להדרכה מדוייקת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין צורך ליטול 7 כדורים אחרונים יש להתחיל חפישה חדשה

שאלתי מתכוונת הן לעכשווית במידה ונקלט והן עתידית.

לקריאה נוספת והעמקה

זהו פורום רפואת נשים. עליך לפנות לפורום אורולוגיה.

היי מבקשת לפענח בדיקות הנ"ל בבקשה (בדיקות דם: ESTRADIOL )E-2)- התוצאה היא 119 PMOL LH- התוצאה היא 8.60 IU FSH-התוצאה היא 6.00 PROLACTIN- התוצאה היא 593.3

לקריאה נוספת והעמקה

נא לשלוח שוב את הערכים כולל יחידות מידה וטווחי נורמה של הבדיקה.

20/06/2019 | 23:43 | מאת: מעיין

היי, נאמר לי ע"י הרופא שעליי לעשות את הבדיקה הנ"ל כ3 שבועות לאחר היום ה1 של המחזור. השאלה שלי היא האם היום הראשון נחשב ההכתמה או הדימום המסיבי. הייתה לי הכתמה קלה מאד בתחתון האם זה נחשב?

הכוונה לדימום ממש

20/06/2019 | 22:32 | מאת: אור

היי,אני בשבוע 4 יש לי פעם או פעמיים ביום התקף של כאב בטן תחתונה ממש כמו של מחזור אבל כאב חזק(ככה סבלתי גם מאוד ממחזור) זה עובר אחרי רבע שעה אין דימומים או משהו ברוך השם. האם זה נורלי? האם להבדק?

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2019 | 22:33 | מאת: אור

האם אני יכולה לשים ג'וד(בקבוק מים חמים) לא רותח אבל חם בבטן? זה פשוט הדבר היחידי שקצת עוזר לי והיה עוזר גם כשהייתי במחזור

לא מומלץ חום בהריון

עניתי לך

ראי תשובתי הקודמת לשאלתך

20/06/2019 | 21:11 | מאת: מאי

שלום דר אני נמצאת בתחילת הריון בערך שבוע 4 פעם ביום בערך תוקף אותי כאב בטן תחתונה ממש כמו של מחזור לרבע שעה ועובר כאב די חזק האם זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

כאב חזק בתחילת הריון מצריך בדיקה. לרוב זה גדילה של הרחם אולם יש מקרים בהם יש סיבה עם סיכון כמו הריון מחוץ לרחם ולכן צריך אולטרסאונד. בהצללה.

20/06/2019 | 12:58 | מאת: חן

שלום ד''ר ביצעתי ביום שהייתי אמורה לקבל מחזור/או ביום האיחור . הייתה בטא 47 היום לאחר יומיים בדיוק ביצעתי והיה 112 האם ההכפלה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

19/06/2019 | 07:56 | מאת: אנונימית

שלום, לפני שישה שבועות עברתי גרידה בעקבות לידה שקטה (שהייתה שבועיים לפני). שבוע שעבר הייתי אצל רופא נשים שאמר שחבל שלא נתנו לי הורמונים כדי למנוע הדבקויות ברחם והמליץ לי לקחת אסטרופם 4 מ״ג ביום למשך שבועיים ועוד שבוע נוסף 6 מ״ג ליום, ולאחר מכן לקחת דופסטון למשך 10 ימים. התחלתי לקחת את האסטרופם ביום שישי האחרון (חמישה שבועות מהגרידה) ואתמול (5 ימים אחרי) החל לי דימום. מציינת שאחרי הגרידה לא הגיע מחזור אך יש לי שחלות פולציסטיות והמחזור שלי לרוב לא סדיר. האם זה מצב תקין? האם עליי להמשיך לקחת את האסטרופם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דימום תחת נטילת אסטרופם הוא אפשרי וזה לא מצריך להפסיק את הטיפול. לגבי טיפול באסטרופם שהוחל כמה שבועות לאחר גרידה, יעילותו לדעתי חלקית. בהצלחה.

19/06/2019 | 06:50 | מאת: תפארת

שלום, סליחה מראש על האורך... בת 28, בריאה, אמא ל- 2 בהריונות ספונטניים מהירים. מחזורים טבעיים סדירים בין 25- 28 יום. לפני 6 שבועות הפסקתי לקחת מינס במטרה להיכנס להריון. מחזור הגיע לאחר 4 ימים, עם כמות גדולה של דימום וכאבים חזקים. החל מ-10 ימים למחזור החלה תחושת אי נוחות בבטן התחתונה, כמו לחץ מבפנים, מתגבר כאשר שלפוחית השתן מלאה... הייתי חושבת שמדובר בכאבי ביוץ אבל הכאב הוא שונה- בכאבי ביוץ שהיו לי בעבר (בזמן הביוץ בוודאות) הייתה תחושה של דקירות חזקות בצד הבטן למשך שעה בערך, ובצד אחד בלבד, ואילו עכשיו הכאב הוא עמום והוא בשני צידי הבטן התחתונה, כאשר אני לוחצת על הבטן, באיזור הטבור למשל, הכאב והלחץ למטה מתגברים. היום 16 ימים למחזור - הכאבים חזקים, הרגשה של לחץ בצוואר הרחם \ למעלה בנרתיק (בעבר עשו לי זירוז לידה באמצעות בלון וזו התחושה רק חלש יותר). אגב, היום בדיקת ביוץ ביתית יצאה חיובית- שני פסים כהים כמעט באותו חוזק. אני ממש לא יודעת מה לעשות: האם ייתכן שמדובר בכל זאת בכאבי ביוץ אפילו שהם אורכים כבר שבוע? או אולי דלקת בדרכי השתן? אפשר לחכות שזה יעבור לבד? או לרוץ לרופא- איזה רופא? אשמח להכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2019 | 07:44 | מאת: תפארת

בנוסף, במשך השבוע הזה יש לי המון הפרשות עם ריח

שלום תפארת, לדעתי יש לפנות לבדיקת רופא/ה. אפשר נשים/משפחה/כירורג, מי שזמין יותר. בהצלחה.

18/06/2019 | 21:23 | מאת: נועה

היי, הייתי היום אצל רופא נשים בעקבות חשש לדלקת בדרכי השתן ובנוסף גירודים ואי נוחות באיזור הנרתיק. לאחר שהוא בדק אותי אמר שיש קרע קטן בין החור לפי הטבעת (כנראה כתוצאה מיחסי מין) ואמר להימנע מבריכה, ים ויחסי מין בשבועיים הקרובים. בנוסף הביא לי משחה בשם דרמקומבין למרוח באיזור הפצוע פעמיים ביום אחרי שטיפה למשך שבוע. קראתי על המשחה שהיא בכלל לדלקת או פטריה והוא אמר לי בביקור שזו לא פטרייה. יש למשחה הזו עוד שימושים? היא אמורה לעזור לסגור את הפצע? יש משהו שיכול לעזור לא לפצוע את האיזור הזה בפעם הבאה שמקיימים יחסי מין?

לקריאה נוספת והעמקה

בדרמקומבין יש גם אנטיביוטיקה (מפחיתה זיהום משני לגירוד/פצע) וסטרואיד (מפחית דלקת)

18/06/2019 | 14:37 | מאת: חן

היי,ביצעתי בדיקת בטא בדיוק ביום שבו הייתי אמורה לקבל מחזור ויצאה לי 47 אני יודעת שצריך לבדוק הכפלה כל יומיים אבל עד אז אני אשמח לדעת האם זה תקין ובסדר? קראתי שזה נמוך וזה סיכון? האם תקין ל13/14 יום ערך כזה לאחר הביוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה נמוך יחסית אבלאולי הייה לך ביוץ מאוחר, יש להמשיך בבדיקות

18/06/2019 | 14:29 | מאת: טל

קיימתי יחסי מין אתמול וכשהתעוררתי היה נוזל חום . בהתחלה חשבתי שזה דם אבל גם עכשיו אחרי יותר מ6 שעות זה ממשיך. זה ממש מפחיד אותי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל, כשיש דמם לאחר יחסי מין יש לבצע בדיקת קולפוסקופיה לצוואר הרחם, רופאת הנשים שלך תפנה אותך. יש לכך הרבה סיבות אפשריות, רובן לא מסוכנות אבל חייבים לשלול את הכל.בהצלחה.

17/06/2019 | 21:15 | מאת: אמא

שלום לאחר שגילו שק הריון ריק בתחילתט של שבוע 8 נטלתי 4 כדורי ציטוטק. כבר יותר מ24 שעות והדימום הוא כמו של סוף מחזור (למעט דימום רציני יותר למשך שעה אולי ביום ההפלה). שרידי דם פה ושם וללא כאבים כלל שהכינו אותי אליהם ואמרו שזו מנת חלקם של הכדורים. מצד אחד אין עובר ואולי הכל קל יותר ומצד שני חוששת שהכדורים לא הואילו... האם עלי לחזור למיון? נדמה לי שאמרו שאם לא מדממים יש צורך לחזור אבל אני כבר לא זוכרת

לקריאה נוספת והעמקה

יש לשוב לאחר 72 שעות לצורך אולטרסאונד והחלטה אם סיימת או שמא נדרש טיפול נוסף בציטוטק. תקראי במכתב השחרור אם הפגישה השניה במיון עם הפניה או במרפאות נשים עם טופס 17?

17/06/2019 | 22:39 | מאת: אמא

הפגישה השניה היא במיון ללא הפניה נוספת אלא כהמשך לתהליך..שאלתי האם יתכן שהכל יצא בזמן הקצר ובדיון בדי מועט? שק בערך 22 ממ כמו כן ללא עובר.

פחות סביר. בכל מקרה יש לשוב להמשך המעקב ולוודא באולטרסאונד. בהצלחה.

17/06/2019 | 16:06 | מאת: מיכל

מזה כמה חודשים יש לי פצעון-שניים באזור השפתיים הקטנות, עם ראש לבן. זה הולך וחוזר כל כמה שבועות. פעם אחרונה שהייתי אצל רופאת הנשים היא פוצצה את זה ואמרה שאין מה לדאוג. אבל עכשיו זה שוב חזר, זה כואב לי מאוד כשאני יושבת. אני חוששת מאוד לדבר עם מישהו על זה. שבוע הבא יש לי תור לאותה רופאה ואני מפחדת מאוד כי אני אמורה לעבור גם פאפ. מה לעשות? אגב עברתי חיסון נגד פפילומה לפני שנים גם הרבה זמן לא מקיימת יחסים בגלל הפצעונים, אך ממשיכה עם מדבקות אוורה. המלצתכם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פצעונים יתכנו לעיתים בשל השרת שיער או חסימת בלוטות חלב. היות ונבדקת על ידי רופאה אני מניחה שאכן אין סיכון. עם זאת היות ואת מתארת שזה מפריע לך באיכות חיים ומונע ממך לקים יחסים, אני ממליצה כי ראשית תנסי להבין ממה הפצעונים נגרמים- האם מהסרת שיער? אז יש לשנות את אופן בו את מסירה שיער או להמנע כדי לאושש את העור, האם זה מלחות\שפשוף? - אז יש לשקול לעיתים טלק במפשעה וכו'. ניתן למרוח על הפצעון משחה אנטיביוטית. לגבי פאפ זה לא יפריע לפאפ וכנראה לא קשור . אני ממליצה לך שאם את לא מקבלת מענה שנכון עבורך לא להשאיר כך את המצב, שתפי את הרופאה שלך שאת נמנעת מיחסי מין בשל המצב או פני לרופאת עור שתסייע בטיפול קוסמטי יותר לבעיה. קיימים מקרים נדירים בהם יש כיב שנצריך טיול מיוחד בפות, אבל אם הרופאה שלך לא התרשמה שזהו המצב אז אנא נהגי כפי שהומלץ.

18/06/2019 | 15:23 | מאת: מיכל

במידה ואני לא מסירה שיער? מה יכולה להיות הסיבה? האם יש קשר לשימוש בטמפונים או פדים במחזור? מה עדיף? פעם קודמת שהייתי אצל הרופאת נשים הרגשתי שהיא נוזפת בי שאני לא שומרת על היגיינה למרות שאני כל יום רוחצת חיצונית את המקום עם פמינה, מחליפה תחתון ומנגבת לכיוון הנכון 😢 היום הייתי אצל רופאת משפחה שהסתכלה ואמרה שכנראה זו בלוטת ברתולין נפוחה ונתנה אנטיביוטיקה. מפחדת שגם אם יעבור עוד כמה שבועות יחזור.

17/06/2019 | 11:17 | מאת: שרון

אני משתמשת עם גלולות יאז פלוס כעשרה חודשים. שבוע לפני המחזור היו לי הכתמות חומות יומיים. לאחר מכן קיבלתי מחזור רגיל וישר לאחר המחזור נהיו לי הכתמות חומות שוב(משהו כמו ארבעה ימים) ממה זה נוצר אם הגלולות אינן חדשות לי? יש סיכוי שהם הפסיקו להשפיע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, לעיתים זה קורה תחת גלולות וזה לא אומר שהשפעתן פחותה. ממליצה לך לבצע בדיקת הריון לכל מקרה ואם זה ממשיך לפנות לבדיקה.

היי, אני בת 17 וחצי וכבר כמעט שנה שהוסת שלי לא סדירה בכלל וכמעט לא מגיעה. הלכתי פעמיים לרופא גינקולוג בגלל העדר מחזור ואיחור של חודשים שלמים במחזור וכל פעם קבלתי גלולות ושבוע לאחר מכן קבלתי מחזור אבל בלי הגלולות האלו לא קבלתי מחזור בצורה טבעית כרגע הפעם האחרונה שלקחתי גלולות שקבלתי מהרופא וקבלתי מחזור היו בחודש רביעי ומאז לא קבלתי מחזור חשוב לי לציין שאני נמצאת בתת משקל במהלך השנה הזאת ואני יודעת שישנו קשר לזה אבל אני עדיין מאד מודאגת, אני כמובן מנסה לעלות במשקל ולאכול כמה שיותר בריא אני מפחדת שזה לא יסתדר וזה בלתי הפיך או יפגע לי בפריון האם התזונה ועלייה במשקל תחזיר לי את המחזור או יש משהו אחר שעליי לעשות?תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ובדיקו תהורמונליות ואולטרסאומד שללו סיבה אחרת הריחוק במחזורים, בהחלט יתכן שהסחבה היא bmi נמוך. במקרה כזה סביר שכשהמשקל יתאושש כך גם יקרה למחזור.

16/06/2019 | 20:44 | מאת: אור

דר שלום, האם פוליפ בצוואר הרחם יכול בוודאות להתפתח לסרטני? ההמלצה שייעצו לי זה לחכות עם הפוליפ 3 חודשים ולראות אם הוא גדל או לא האם היית מסכים עם טיפול שכזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מקרים בהן הייתי מסכימה עם הניהול: פוליפ קטן ולא מדמם ניתן לשקול בהחלט מעקב, בייחוד אם יש ספק שזהו פוליפ ואולי צדובר בכפל רירית רחם. אם הפוליפ גדול או עם זרימת דם עשירה או בתקופת גיל המעבר או גורם דמם לא סדיר/מוגבר יש להסירו. בהצלחה.

16/06/2019 | 18:25 | מאת: Est

אני אחרי הפסקה של סרזט(אחרי שנה וחצי) הפסקתי כבר לפני חודש וחצי והמחזור עוד לא הגיע, בבדיקת בטא לא הייתי בהריון והתבקשתי לחזור על זה בעוד שבוע, לכל מקרה הרופא נתן לי לעשות בדיקה לבדוק מתי הביוץ היה. זאת התוצאה,מה זה אומר?היה ביוץ?לא היה?

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 18:31 | מאת: Est

PROGESTERONE 38.8 Follicular phase <0.3-0.9 Luteal phase 3.8-50.5 Postmenopausal <0.3-0.6

38 אומר ככל הנראה שהייה. סיכוי נמוך שאלו שאריות הטיפול

יש מקרים בהם לוקח לגוף כמה שבועות או חודשים להתאושש. ברוב המקרים זה מסתדר עם קצת סבלנות.

16/06/2019 | 20:43 | מאת: Est

מה הסיכוי שאני בהריון? יש לי מה לעשות את הבדיקת בטא בעוד כמה ימים אם במחזור עדיין מתעכב? תודה רבה על התשובות.

אני שבוע לפני חתונה המחזור שלי לא סדיר יש לי שחלות.פוטנציליות הרופא הביא לי גם גלולות למניעת הריון וגם כדור דידרוגסטרון מה הכי מומלץ לקחת לדחיית המחזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שבוע לפני חתונה באישה עם מחזורים לא סדירים זה עלול להיות מאוחר מידי...מה גם שמבינה ממך שהמחזורים לא סדירים ולכן אולי את כלל לא אמורה לקבל מחזור במועד החתונה בכל מקרה כדי למנוע מחזור לץצריך ליטול את הדופסטון כיומים לאחר הביוץ. כעת שבוע טרם החתונה אני לא בטוחה שאת אכן בטווח הנכון.

15/06/2019 | 22:24 | מאת: טלי

תינוק בן 7 חודשים כבר לא רוצה לינוק. אני עדיין שואבת אבל כמות החלב מועטה מאוד-כ 10 מל . 1-האם ב 10 מל יש ערך כלשהו לתינוק בגיל הזה, או שכבר אין טעם לשאוב ? 2-איך מפסיקים את ייצור החלב ללא אמצעים תרופתיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שאלתך מתאימה יותר לפורום רפואת ילדים

15/06/2019 | 09:13 | מאת: ליהיא

שלום,הפסקתי לקחת גלולות לפני חודשיים והרופאה שלי אמרה שהפסקה וחזרה מעלה את הסיכויים לקרישיות-מתי מומלץ לחזור ליטול גלולות?או שעדיף להשתמש באמצעי אחר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליהיא, כשמתחילים גלולות הסיכון לקרישיות גבוה יותר מאשר כשנוטלים באופן ממושך. בכל מקרה אם את חפצה לחזור ליטול גלולות ואין מניעה רפואית לכך, את יכולה להתחיל ביום הראשון של הוסת הקרובה או ביום אחר אך אז לדעת שאת מוגנת מהריון רק לאחר שבועיים של נטילה. חשוב לוודא שהרופאה סבורה שאכן אפשרי עבורך ליטול את הגלוות (כלומר שאין לך סיכונים או התוויות נגד)

14/06/2019 | 16:33 | מאת: אתי

דר שלום רב, האם אחרי שאני מחדירה טמפון ,אני אמורה שתיהיה לי גם את היכולת להכניס את האצבע המורה פנימה כולה עד הסוף ,כשהוא עוד בפנים? אני מנסה להבין כמה עמוק הוא יכול ואמור להיכנס (מעבר לזה שאני לא אמורה להרגישו). מחדירה בישיבה (אם זה משנה) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי. תלוי בעומק הנרתיק שלך. היון ובקצה הנרתיק מצוי צואר הרים, הטמפון לא ייכנס עמוק מידי

14/06/2019 | 08:23 | מאת: מאי

היי,אני מנסה להכנס להריון והמחזור מאחר בחודש,הרופא נתן פרוברה,לקחתי 5 ימים 2 כדורים ביום. כרגע אני שבוע לאחר סיום הטיפול ויש דימום רק בניגוב ולא עובר לתחתון השאלה שלי היא-הרןפא נתן בדיקות דם בירור הורמונלי,בדיקת דם שצריך לעשות בזמן המחזור. האם ניתן לעשות אותה גם כאשר הדימום כזה? האם זה נחשב?    

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לברר עם הרופא שלך למה היתה כוונתו כיוון שפרופיל הורמונלי רצוי לבצע בין היום השלישי ליום החמישי מתחילת הווסת

20/06/2019 | 23:39 | מאת: מאי

היי, ליתר דיוק הבדיקה שאני מדברת עליה נקראת progesterone

פרופיל הורמונלי יש לבצע בימים שהרופר שלל ציין כשהיון הראשטן של הוסת הוא יום של דמם ממשי (ולא הכתמה בניגוב בלבד שציינת). בהצלחה. אם טרם קבלת וסת מאז שאלתך לפני שבוע בצעי בדיקת הריון ופני לרופא לבדיקה.

13/06/2019 | 19:41 | מאת: נוי

היי, מה שלומך? ביצעתי את הבדיקות הבאות: syphilis AB Chlamdia Trachomatis DNA (Go Urine (pcr Toxoplasmosis IgG Toxoplasmosis IgM הכל יצא שלילי. אך האם זה כולל את בדיקת Urea urealyticum pcr? אני שואלת מאחר ולחבר נמצא Urea urealyticum pcr ואני רוצה לוודא שלי אין את החיידק הנל ושלא הדבקתי אותו אודה לתשובתך, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

תודה טוב, מה שלומך את? אני לא מזהה את בדיקת האוראפלזמה (החיידק שציינת) בין הבדיקות שפרטת. אם כי מודה שלא ברור לי מה הכוונה ב-Go urine (אולי קיצור לחיידק הגונוריאה...). ספיציפית בנוגע לאוראפלזמה זהו חיידק מאד שכיח באוכלוסייה ועל פי מרבית העדויות אינו גורם לתהליך דלקתי מבחינה קלינית כך שאין צורך לטפל גם כשמזוהה בבדיקה.

13/06/2019 | 18:16 | מאת: נטע

האם מחזור שבא לעיתים כל 28 יום לעיתים 27 לעיתים 26 נחשב נורמלי.אני בת 30

לקריאה נוספת והעמקה

גם אם מדובר בהבדל של יום לכאן או לכאן עדיין מדובר במחזור סדיר.

13/06/2019 | 12:56 | מאת: אביגיל

שלום דוקטור, אני מנסה לזהות את מועד הביוץ שלי על ידי בדיקה עצמית של מיקום צוואר הרחם ומרקמו. (אני יודעת שזה לא 100 אחוז מדוייק אבל בכל זאת...) היום מצאתי שצוואר הרחם נהיה עמוק ורחוק יותר בתוך הנרתיק, והוא רך. אני יודעת שזה אומר שהביוץ מתקרב. השאלה היא כמה הוא קרוב? בטווח של יום אחד? או יותר מאוחר?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה מאד להעריך על סמך הנתונים הללו. לא חסרות שיטות מבוססות יותר לקביעת מועד הביוץ.

12/06/2019 | 20:32 | מאת: מירן

שלום רב האם מומלץ לקחת כדור פרנטאל 3 חודשים לפני תהליך הזרעות?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר במולטי-ויטמין המותאם לנשים בהריון. בוודאי שלא יזיק

שלום דוקטור, אני בת 30, בריאה ואם לילדה בת 4. אני שומרת נידה וטובלת במקווה בדרך כלל ביום ה- 14 למחזור. המחזורים שלי נעים בין 24 - 28 יום לכל היותר, ואני יודעת שבחודשים מסויימים הביוץ הוא מוקדם - החל מהיום ה- 10 למחזור והלאה. מה שאומר שיש חודשים שאני מפספסת את הביוץ כיוון שהוא מתרחש לפני הטבילה. בהריון הראשון נקלטתי באופן ספונטני לאחר 8 חודשים של נסיונות, במחזור בו הביוץ חל ביום ה- 14 (- זה נדיר יותר אצלי. רוב המחזורים קצרים מ 26 יום). השאלה שלי היא לגבי תכנון המשפחה בעתיד: האם בגילי הצעיר (30) יש לי סיכויים רבים יותר להרות באופן ספונטני? כלומר, האם בעיית ביוץ מוקדם צפויה להחמיר עם הגיל ( אני מדברת על סביבות גיל 35)? אני פשוט מתלבטת אם לנסות עכשיו להביא עוד ילד או לדחות בכמה שנים.

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה להניח שמשך הזמן מתחילת הווסת ועד למועד הביוץ יילך ויתקצר בתוך טווח גילאי הפריון. ככלל ככל שהאשה צעירה כך טובים הסיכויים להרות ספונטנית. עם זאת, נשים רבות מצליחות להרות ללא קושי גם בגיל 39 ו-40.

תודה על תגובתך המהירה. עזרת לי מאד.

11/06/2019 | 20:56 | מאת: שובל

שלום, רציתי לשאול האם מותר לדחות את קבלת המחזור ביום אחד על ידי חיבור חפיסה של גלולות (מינס) ונטילה של הגלולה הראשונה בלבד בחפיסה החדשה ולאחריה לבצע את ההפסקה הנדרשת לקבל מחזור? לאחר קבלת המחזור וההפסקה של 4 ימים האם ניתן להמשיך כרגיל בנטילה מהגלולה השנייה שבחבילה? יש לציין שאני מחברת גלולות כל 3 חודשים מסיבות של אנדומטריוזיס וכאבים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא מומלץ להחסיר גלולה בחפיסה החדשה. לכל היותר תקריבי את החפיסה ממנה לקחת גלולה נוספת

12/06/2019 | 20:05 | מאת: שובל

סליחה דר לא הבנתי את כוונתך.. מה הכוונה להקריב את החפיסה של הגלולה הנוספת? אם כבר התחלתי חפיסה חדשה עדיף לסיים אותה לחלוטין ולא להתחיל מגלולה מספר 2 ? תודה.

יש לי מזה כמה ימים הפרשות בצבע חום בהיר, בהתחלה חשבתי שזה מחזור אבל זה לא נראה כמו מחזור יותר כמו הפרשות רגילות בצבע חריג. לפני יומיים התחילו גם כאבי בטן תחתונה, בעיקר בצד שמאל אבל לא רק וגאד בנרתיק, והיום התחלתי להרגיש סחרחורת ובחילות. מה זה יכול להיות? כמה זה דחוף? קבעתי תור ליום שני האם יש צורך ללכת לפני כן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבצע בדיקת הריון כדי לוודא שלא בזה המדובר

היי בת 29, לאחר שימוש ממושך בגלולות הפסקתי על מנת לנסות להיכנס להיריון. הפסקתי בפברואר (14.2) לאחר חודשיים קיבלתי את המחזור הראשון (18.4) המחזור הבא היה לאחר חמישים יום ב-7.6. תוצאות בדיקות הורמונליות שנעשו ביום הרביעי למחזור: TSH- 2.18 Prolactin- 287 LH-7.8 PSH- 6.7 Estradiol (E2)- 284 Testosterone total-1.1 DHEA-s - 3.98 האם תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

תקין

11/06/2019 | 08:06 | מאת: אביגיל

שלום, האם רירית רחם מעובה , הטרוגנית, בגיל שאחרי סיום המחזור החודשי, מעידה תמיד בהכרח על סרטן רירית הרחם ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חס וחלילה. יתכנו סיבות שפירות לחלוטין ששכיחותן גבוהה יותר (לדוגמא פוליפ). אבל חשוב לדגום את רירית הרחם ולקבל תשובה ממעבדה פתולוגית על מנת לשלול מצב טרום ממאיר או ממאיר.

10/06/2019 | 18:08 | מאת: מאי

שלום, שמי מאי בת 24 ובגיל 18 התגלה שיש לי רחם מחיצתי, כאשר המחיצה מאוד דקה ומאוד ארוכה. היום כמה שנים לאחר מכן כשאני סובלת מבעיות כמו כאבים ביחסי מין ובעיות לשים טמפון התגלה שיש לי בנוסף מחיצה בנרתיק. נאמר לי ע"י הגינקולוג שיש צורך בניתוח במידה וזה מפריע אבל אני לא יודעת איך מבררים רופאים המתאימים ואיך יודעים איזה רופא יעשה את ההליך בצורה החלקה והטובה ביותר, אשמח לעזרה והכוונה, תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאי, פעולה כזאת יכולה להתבצע בכל מחלקת נשים. בקשי מהגינקולוג הפנייה לבית החולים הקרוב למקום מגוריך ושם ינחו אותך לגבי הפעולה הנדרשת.