שאלה אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/05/2024 | 16:47 | מאת: ליה

שלום בהריון שבוע 15. יצא לי תוצאה גבוהה מאוד ברטיקולוציטים - 3%. מה יכול להסביר את זה?

יש מגוון סיבות לרטיקולוציטים גבוהים. רטיקולוציטים הם תאי דם צעירים. אם הם גבוהים זה אומר שמח העצם מייצר ביתר תאי דם. הסיבה השכיחה ביותר לכך היא אנמיה. אבל יתכנו סיבות נוספות. באם הנ"ל חוזר על עצמו בבדיקת דם נוספות או בהיעדר אנמיה - מציעה לפנות לרופא המטפל ליעוץ מסודר.

15/05/2024 | 10:24 | מאת: ליה

האם הריון תקין מטבעו לא אמור לגרום לרטיקוליציטים מעל הנורמה?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון