אמינות משטח וגינלי לבדיקת פטרייה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

06/12/2016 | 18:06 | מאת: שירן

שלום, אני בת 24 לוקחת גלולות אסטל מגיל 18, ונמצאת עם חבר קבוע. בערך בשנה האחרונה התחילו לי כאבים בזמן קיום יחסי מין - וחומרי סיכה למינהם לא עוזרים. יש לציין כי היו פעמיים שניסינו לקיים יחסים ולאחר כמה שעות הופיע מעט דימום. ניגשתי לרופא - היה נראה כי זו פטריה (אדמומיות ויש גם הפרשות) והוא נתן לי טיפול שלא עזר במשך תקופה. חזרתי אליו שוב בשבוע האחרון - הוא עשה לי בדיקת PAP (שכאבה מאוד ביחס לפעמים קודמות שעשיתי) ומשטח וגינלי ונתן לי תרופה די חזקה לפטריה, ותוצאות המשטח חזרו - יצא שלילי עבור פטריית קנדידה וGBS. האם קיים מצב בו הפטרייה קיימת והבדיקה יוצאת שלילית (כלומר, כמה הבדיקה אמינה?) האם כדאי לחזור אליו בהקדם, או לחכות עד שיהיו תוצאות של בדיקת הPAP ורק אז לחזור (בתקווה ששם הכל ייצא טוב)? ואם זו לא פטרייה או דלקת - מה זה עוד יכול להיות? (אני מניחה שניתן לשלול את האפשרות הפסיכולוגית בגלל הדימומים והאדמומיות באזור) תודה רבה!

06/12/2016 | 23:58 | מאת: ד"ר בני פיינר

תרבית וגינלית מזהה קנדידה ברגישות גבוהה כך שבמידה שיצאה שלילית ככל הנראה לא מדובר בפטריה וכדאי לחזור לרופא הנשים להמשך הברור.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון