פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/10/2007 | 20:11 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 37.5. לפני שנה עברתי ניתוח להוצאת הרחם עקב היפרפלזיה. לפני כחודש וחצי התגלתה ציסטה בגודל 6 ס"מ מעל שחלה שמאל, בצמוד לחצוצרה, ולפני שבוע עברתי ניקוז של הציסטה. יש לי מדי פעם הרגשה של חום / זיעה מוגברת, גם כשהמזגן בבית פועל. כמו כן עליתי במשקל כ- 10 ק"ג בתוך חודש, ואני מרגישה סימנים כמו לפני מחזור, וזה נראה כאצירת נוזלים (יש נפיחות בבטן - כמו הריון). שוקלת לבצע בדיקה להורמונים. שאלותי: 1. האם ניתן לבצע בדיקת דם של פרופיל הורמונלי בהעדר מחזור ? 2. האם כריתת רחם מזרזת תסמינים של גיל מעבר, וגורמת לשינויים בגוף ? אודה לכם על תשובה / התייחסות בהקדם. בתודה מראש, ענת

11/10/2007 | 21:42 | מאת: ד"ר שמואל אנדרמן

כן , ניתן לבצע פרופיל הורמונלי גם בהיעדר וסת. כריתת רחם עקרונית לא מזרזת הופעת תסמינים של גיל המעבר אם השחלות הושארו במקומן. רופאך ידע איזה בדיקות/בירור צריך לבצע אצלך. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון