דימום באגן אנדומטירוזיס

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

18/11/2020 | 17:41 | מאת: שי

שלום, בת 37 ילדתh לפני שנה וחצי לידה מסובכת עם קרע 3.לא סבלתי מדלקות אגן לפני. בחודשים האחרונים קיצור מחזור ביום יומיים וכאבים בבטן בסוף מחזור כמו צירים. ביצעתי אולטראסאונד והרופא אמר שיש דימום באגן ברמה קל- בינוני. במכתב רשום- שחלה עם CL, נוזל חושי בכמות קטנה באגן מתאים לHCL קל. רציתי לשאול מה המשמעות של הממצא הזה איך יש להתנהל מולו חוץ מלבוא לביקורת? היום סיימתי מחזור וההתכווצויות האלו ממשיכות. כן, האם מצב כזה יוביל בסופו לאנדומטריוזיס ובעיות פריון? תודה רבה.

21/11/2020 | 22:15 | מאת: ד"ר נילי רז

CL מצריך ביקורת.לא פוגע בפוריות. אם יש כאבים עזים יש להבדק שוב, לצערי קשה לדעת באינטרנט מה בדיוק מכאיב, האם זו דלקת/אמגומטריוזיס/ציסטה/לא גינקולוגי (למשל דלקת בשתן) וכו'.

27/11/2020 | 08:21 | מאת: שי

תודה רבה. את יכולה להסביר בבקשה בקצרה מזה CL אין ככ מידע ברשת ומה גורם למצב הזה.. האם יש גם קשר לקיצור מחזור (כל 27 במקום 28. תודה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון