אגן קטן אולטראסונד אבחון אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/11/2020 | 19:24 | מאת: ליאור חיים

הי,בת 19 עשו לי בדיקת אולטרסאונד ודי לי בעקבות כאבי מחזור חזקים ,שמתלווים בחום,שלשול,פגיעה בתפקוד ,בטן נפוחה כמו הריון וזרימת דם חזקה במשך 8 ימים הרופא חשב שזה אנדומטריוזיס ואמר שבאולטרסאונד אפשר לראות,האם זה שולל אנדומטריוזיס אם לא נראה כלום באולטרסאונד? ממצאי הבדיקה: רחם קידמי: 33x44 מ״מ רירית: תלת שכבתית 8.2 מ״מ שחלה ימנית: 26x19 מ״מ זקיקים קטנים שחלה שמאלית: 28x27 מ״מ זקיקים קטנים + 23 מ״מ ללא נוזל בדוגלס

14/11/2020 | 17:29 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום ליאור, אולטרה סאונד הינו כלי עזר לאבחון אנדומטריוזיס. האבחנה באופן רשמי יכולה להיעשות רק בניתוח. באולטרה סאונד יש ממצאים שיכולים להחשיד שמדובר באנדומטריוזיס, אבל אולטרה סאונד תקין (כמו שלך שהוא תקין לחלוטין) אינו שולל שמדובר באנדומטריוזיס. גלולות יכולות לעזור לך לקצר ולהחליש את הדימומים, וגם להקל על כאבי המחזור. בברכה, דר' בילגורי בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון