הרפס גניטלי ויחסי מין

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/11/2020 | 10:17 | מאת: גליה

שלום, אני נמצאת בשבוע 34 להריון. בשבוע 32 אובחן לי הרפס גניטלי. קיבלתי טיפול תרופתי וגם טיפול מונע. שאלתי את רופא הנשים שלי האם אני יכולה לקיים יחסים והוא אמר שרק עם קונדום. מאחר ואנו דתיים התייעצנו עם רב והוא התיר לנו להשתמש בקונדום קרוע במעט. האם יש סכנה בלקיים את היחסים עם קונדום מעט קרוע?(קרע קטן רק כדי לתת לזרע לעבור..) אשמח למענה. תודה רבה.

05/11/2020 | 11:13 | מאת: ד"ר בני פיינר

הרפס גניטלי הינה מחלה ויראלית. הוירוס יכול בקלות לחדור מבעד כל פתח קטן בקנדום כיוון שגודלו מיקרוסקופי. על כן שימוש בקנדום עם פתח לא יגן במידה מספקת מהדבקה בוירוס.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון