מחזור מאוד חלש עם נטילת גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/10/2020 | 22:45 | מאת: שני

שלום, אני נוטלת גלולות יאז כשלוש שנים. תמיד המחזור היה מורגש והיה לי הרבה דימום ועכשיו חלש מאוד ובקושי מורגש... אציין שכאשר אני וחבר שלי שוכבים אנחנו משתמשים בקונדומים בנוסף לגלולות ולא שכחתי גלולה או הקאתי/שלשלתי. ממה זה יכול לנבוע הדימום החלש הזה? האם יש חשש להריון למרות שימוש בשני אמצעי מניעה? תודה מראש!

15/10/2020 | 13:55 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שני, הסיכוי להריון עם שני אמצעי מניעה הוא קלוש ביותר. לאחר נטילה ממושכת של גלולות קורה לעיתים שרירית הרחם מאוד דקה ולכן הוסת מאוד חלש (יש נשים שממש לא מקבלות וסת). אין סכנה במצב זה ואת יכולה להמשיך כך. אם זה מפריע לך שאין וסת, את יכולה לעשות חודש או חודשיים הפסקה (ממילא אתם משתמשים בקונדום) ולאחר מכן לחזור לגלולות. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון