גלולות פרוגרסטרון ושיעור יתר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/09/2020 | 16:31 | מאת: איה

שלום, בת 40. אני לוקחת גלולות כחמש שנים בגלל מחזורים כבדים. לפני כשלושה שהם גילו אצלי מחסור בפקטור 2 לבעיות קרישה ועברתי למיקרולוט, קיבלתי פעם בחודש מחזור קל. הגלולות אזלו מהשוק ועברתי לפומיניק לפני כשלושה חודשים. זה הפסיק לי את המחזור לגמרי אבל התחיל לי שיעור יתר די רציני בפנים. עכשיו אזל הפומיניק וקיבלתי דיאמיליה. השאלות שלי: האם היא כמו פומיניק או שיש סיכוי ששיעור הייתר ייפסק? האם יש גלולה כמו מיקרולוט שיכולה למנוע שיעור? תודה רבה.

09/09/2020 | 17:23 | מאת: ד"ר בני פיינר

נשמע שהפתרון המתבקש בגיל 40 הוא התקן תוך רחמי כזה שמפריש פרוגסטרון (מירנה / קיילינה) או מנחושת (נובה T). כך לא תהיינה לך תופעות לוואי שקשורות בפרוגסטרון.

10/09/2020 | 00:36 | מאת: איה

תודה. ציינת גיל, חייבת להוסיף שאין לי עדיין ילדים, לא יודעת אם זה משנה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון