שאלה לגבי שיבוש הורמונלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/08/2020 | 00:01 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר, באפריל בערך הייתה לי הפלה טבעית בשבוע 8 (העובר לא התפתח, לא היה דופק ופשוט נפל לבד- ללא פרוצדורה). ההפלה לא הייתה שלמה כשהיא התרחשה ונתנו לי מנת ציטוטק. לאחר מנה זו- עדיין נצפתה שארית, ולכן נתנו לי שוב מנה של ציטוטק במיון. לאחר מכן הלכתי לרופאת נשים שהמליצה לי לחכות לוסת (או דימום משמעותי). הוסת הגיעה 6 שבועות לאחר היום בו ההפלה הייתה- ויצאה שארית בוסת. בביקורת לאחר וסת זו, עדיין נצפתה שארית וגם הפעם הומלץ לי לחכות לוסת ואם גם אחריה תהיה שארית- נעשה היסטרוסקופיה. וסת זו הגיעה לאחר 37 ימים מהקודמת. כשהסתיימה הוסת עשיתי בדיקה באולטרסאונד וגם היסטרוסקופיה אבחנתית- ליתר בטחון. לא נצפתה שארית והרחם נקי. עכשיו, ניסינו להיכנס להריון שוב- קיימנו יחסים בתדירות גבוהה בחודש הזה, החל מהיום ה14 ועד בערך היום ה26, וכנראה שזה לא צלח לפי בדיקות ההריון הביתיות. עברו 35 ימים מהוסת האחרונה ואני לא יודעת מתי אקבל. רציתי לשאול, האם זה הגיוני שאם למעשה עד לפני חודש היה לי בעצם חומר הריוני שעדיין יהיו לי שיבושים הורמונליים ואם כן, זה משהו שיכול להסתדר מעצמו? אני מאוד רוצה להיכנס שוב כמה שיותר מהר ואני לא בטוחה בכלל שהיה לי ביוץ החודש. תודה מראש

08/08/2020 | 10:18 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך השארית לא משפיע על הורמונים אם הסטרוסקופיה היתה תקינה לא אמורה להיות בעיה להרות בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון