הפרשות דביקות אודה לעזרה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/06/2020 | 17:35 | מאת: קארין

שלום אני סובלת כבר תקופה מהפרשות מרובות . קיבלתי זידובל גל , פלאגיל בכדורים וכו . ללא הטבה . במיון עקב הפרשות דביקות וכאבי גב תחתון ניתן לי 2כדורי אריתומצין + זריקה+ דוקסילין לשבוע . בנוסף נלקחה לי תרבית מצוואר הרחם אשמח לדעת במה מדובר Gram stain נראו מתגים גרם חיובים בכמות גדולה נראו תאי ציפוי בכמות בינונית לא נראו נוי טרופלים פלורה טבעית של הלדן מתגים גרם חיובים לא צמחו פטריות סופי genital culture status מה זה אומר ?? אני עדיין סובלת מריבוי הפרשות ולא יודעת לאן לשייך. בנוסף הייתי בהפסקה לחודש מה גלולות ומאז שחזרתי אחרי חודש שמתי לב גם לזה

30/06/2020 | 23:28 | מאת: ד"ר נילי רז

התרבית מדגימה תאים שיכולים להתאים לbacterial vaginosis, זהו מצב שבו הנרתיק משנה את חומציותו ומויפיעות בו אוכלוסיות חידקים שמעוררות הפרשות שתיארת. הטיפול הוא בקלינדמיצין וגינלי, אם מינון רגיל של 3 ימים בנרות דלצין לא פתר אז אפשר לקחת טיפולים אחרים שתתייעצי עם הרופא/ה שלך, למשל לפי הcdc כשהמחלה חוזרת ניתן לתת0.75% metronidazole gel twice weekly for 4–6 month . בעת הטיפול להמנע מיחסי מין ולזכור שקונדום עלול פחות להגן אם משתמשים בדלצין. גם פלג'יל מטפל בזה נרתיקית או בפה 500 מג פעמיים ביום לשבוע, לזכור לא להשתמש באלכוהות בטיפול. להמנע משטיפות בתוך הנרתיק.חשוב שתבדקי גם למחלות מין (קלצידיה גונוריאה טריכומונס) וגם לhiv. סבלנות וטיפול וזה יעבור, אל תתייאשי.

30/06/2020 | 23:29 | מאת: ד"ר נילי רז

אנא ראי תשובתי אליך בהודעה קודמת

01/07/2020 | 05:58 | מאת: קארין

קודם כל תודה על התשובה המפורטת . האם המצב מסוכן ? חוץ מההפרשות אין לי תסמינים אחרים כגון גרד , כאבים וכו . איך נדבקים בדבר כזה ? אני עם אותן בן זוג 3 שנים ..( ולא הייתי עם המון בני זוג בעברי) . האם גם דוקסילין יכול לעזור ? ( למרות שלקחתי אותו וגם פלאגיל וזידובל ) .

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון