האם זרע יכול לשרוד ולהפרות רק מגע מעור לעור?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/06/2020 | 09:28 | מאת: שירן

אני בת 22 מחזור סדיר . נגעתי בידיו של בן זוגי כמה דקות אחרי שגמר. לא היה זרע על ידיו אך לא שטף ידיים. כעבור כמה דקות נגעתי באיבר מיני כדי לבדוק הפרשות של לפני ביוץ. אני ביום 14 לווסת. האם מסיטואציה כזו שאולי היה לו זרע על העור ואני נגעתי בידיו והעברתי לעצמי, האם קיים סיכוי כלשהו להיריון? (לא היה זרע גלוי על עורו אבל עצם המחשבה שלא שטף את ידיו ואני נגעתי בידיו ואולי היה בהם זרע... אחר כך נגעתי באיבר מיני לאחר ליטוף ידיו, לפני ביוץ... יכולה להיות רגועה? לא יכול להתקיים הפריה כך למרות שמחר ביוץ נכון??) יכולה להיות רגועה שאין סיכוי כזה? שוב, לא ראיתי נוזל אבל תוהה אם זה שלא ראיתי לא מעיד שלא היה כי זרע זה תא קטן... אודה לתשובתכם!!!

30/06/2020 | 23:33 | מאת: ד"ר נילי רז

הסיכוי נמוך אבל אם בדקת הפרשות של ביוץ מצוואר הרחם (רשמת שבדקת את זה על העור, אבל זה לא אפשרי) והכנסת זרע לנרתיק עם האצבע, אזיי קיים סיכוי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון