אמצעי מניעה ופוסטינור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/05/2020 | 01:54 | מאת: יעל

שלום,אני ובן זוגי משתמשים בקונדום אבל קצת קלולס בנושא ועקב כך לקחתי פוסטינור 3 פעמים. הסתכלתי באינטרנט והפקנו לקחים יעילים ואכן מאז נראה כי הכל נשמר ומוגן, אך עדיין אני כל חודש חוששת מאוד וכל יום של איחור בווסת אני נכנסת ללחץ. אני רוצה לשוחח עם רופא הנשים שלי על שימוש נכון בקונדום ולעלות אפשרויות נוספות לאמצעי מניעה לא הורמונאלים/ טבעיים אך אני מאוד נבוכה וחוששת.. בכ"ז נושא שמביך להודות בו, האם זה לגיטימי לדבר על נושא כזה? ובנוסף, מה ההשלכות של שימוש בפוסטינור מלבד שיבוש הורמונאלי? האם עליי להיבדק אצל רופא נשים בשל כך? מרגישה סה"כ בסדר יש קצת יותר איחורים בווסת וכאבים מבד"כ אך לא משמעותי.. תודה רבה!

30/05/2020 | 21:28 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום יעל, לגיטימי לגבמרי לדבר איתו על נושאים אלו. אין ההשלכות נוספות לשימוש בפוסטינור מלבד שיבוש הורמונלי. עלייך להיבדק אצל רופא נשים אחת לשנה ללא קשר לשימוש בפוסטינור. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון