הפסקת עישון נטילת גלולות ואיחור במחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

18/05/2020 | 20:18 | מאת: חסוי

אני בת 22 , אני נוטלת גלולות במשך 8 חודשים, עישנתי סיגריות במשך שנתיים והפסקתי בחודש שעבר, באותו חודש קיימתי יחסי מין ללא נסיגה כשבוע לפני תאריך המחזור המשוער. בתאריך המחזור המשוער היו לי כאבי מחזור אופייניים אך בקושי היה לי דימום, כך שבמשך שלושה ימים היו לי טיפות בודדות כאשר בדרך כלל הוסת שלי הוא חמישה ימים והוא נוכח. במהלך החודש האחרון המשכתי ליטול גלולות והייתי דיי בלחץ מאי הופעת מחזור תקין של החודש שעבר והיום אני אמורה לקבל שוב מחזור (בדרך כלל הוא מופיע לי בבוקר) והוא לא הופיע עדיין אל אף שאני מרגישה שוב כאבי מחזור. אני לא יודעת אם יש קשר בין הפסקת העישון לזה שבקושי היה לי דימום בחודש שעבר ואם המצב תקין והלחץ שלי משפיע על כך שלא קיבלתי מחזור היום בבוקר כמו בדרך כלל או שיש סיכוי שאני בהריון. אציין שנטלתי את הגלולות בחודשיים האחרונים בזמן ולא פספסתי אף גלולה בנוסף בחודש האחרון קיימתי יחסי מין רק בנסיגה. אשמח לעזרתכם !!

20/05/2020 | 08:54 | מאת: ד"ר בני פיינר

לא לגמרי ברורה לי השאלה. בכל אופן העישון או הפסקת העישון אינם אמורים להשפיע על יעילות הגלולה. אבל מומלץ לא לעשן יחד עם נטילת גלולות עקב הסיכון הגובר להיווצרות פקקת בורידים עמוקים בגפיים והסכנה לסחיף ריאתי - מצב מסכן חיים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון