המטומה רטרוהוריאלי והתקן בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

17/05/2020 | 14:46 | מאת: יונה

שלום וברכה נקלטתי להריון עם התקן נחושת . לפי אולטראסאונד 6+1 שבועות . היום הייתי אצל רופאת הנשים והיא הסבירה לי שראתה המטומה רטרוהוריאלי בגודל 25 מ"מ שככל הנראה נגרמה מההתקן ושאותה המטומה עלולה לגרום להפלה ולכן מומלץ להוריד את ההתקן. אך במקביל הסבירה כי גם הסרת ההתקן עלול לגרום להפלה. יצאתי מבולבלת ולא הספקתי לשאול את כל השאלות . רציתי בבקשה להבין מבחינה סטטיסטית מה עלול לסכן פחות את ההריון ? אותה המטומה? או הסרת ההתקן? והאם הסרת ההתקן תגרום להעלמות הסיכון שההמטומה תפגע בהריון? או שיתכן שגם לאחר הסרת ההתקן אותה המטומה עדיין תהווה בעיה? אודה לתשובתך . כל טוב.

17/05/2020 | 14:57 | מאת: יונה

מתנצלת אם כתבתי לא נכון את סוג ההמטומה כך הרופאה כתבה בסיכום ל"ת

18/05/2020 | 13:44 | מאת: ד"ר בני פיינר

יונה שלום, נכון שהסרת ההתקן כעת תעלה סיכון להפלה בסמיכות לפעולה. אבל מצד שני השארת ההתקן עלולה להעלות במידת מה את הסיכון ללידה מוקדמת / ירידת מים מוקדמת בשלב מתקדם יותר של ההריון. לכן הגיוני להסיר את ההתקן עכשיו כי גם אם תתרחש הפלה, שזה מצער לכל הדיעות עדיף שהיא תתרחש בשליש הראשון להריון ולא בשלב מתקדם.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון