חזרה להזרעות לאחר סבבי ivf כושלים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/05/2020 | 18:05 | מאת: שחר

שלום דוקטור, רציתי לשאול לדעתך. אני מטופלת במשך כשנתיים ובחצי שנה אחרונה עברתי לivf. עשיתי 3 סבבים עם החזרות אך ללא קליטה. אחרי הסבב האחרון נמצא כי יש לי פוליפ ברחם ועברתי היסטרוסקופיה להסרתו. מאז לא עשיתי טיפול נוסף שכן הכל הופסק. אני בת 35 ולכן זכאית רק להזרעות. האם לדעתך שווה לנסות לחזור לסבב נוסף של הזרעה שכן עד עכשיו יתכן והפוליפ הוא שהפריע לקליטת הריון או שעדיף להמשיך ולהמתין שיחזרו טיפולי הivf? אציין שהבירור ההורמונלי שלי תקין ומלבד הפוליפ אין בעיה שמסבירה את חוסר הפוריות. תודה על המענה!

02/05/2020 | 21:36 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - זה בהחלט לא מזיק לנסות הזרעות אם יש לך גישה לזה עכשיו. בגדול אין הרבה יתרון ליותר משש הזרעות (סיכוי שיצליח נמוך) אבל במצב הזה בהחלט הגיוני. בהצלחה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון