היוגלובין שיורד בהריון למרות נטילת ברזל

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

11/03/2020 | 16:31 | מאת: יעל

שלום, אני ממש מודאגת ולכן אשמח לדעתכם. באופו כללי רוב הזמן הברזל שלי בנורמה ולא היו לי איתו בעיות מעולם. אני בשבוע 23. התחלתי את ההריון עם ברזל 12.5. מאז הוא רק יורד. כיום עומד על 10.2. אני נוטלת מהחודש השלישי 2 פרוגרד פוליק ביום אך נראה שאין שום שיפור בערכים. כל הזמן עומד על 10. בתחלית ואמצע היה לי חום, בנוסף נדבקתי בשיגלה ושלשלתי. כמובן טופלתי תרופתית. קיבלתי סהכ 3 סבבים של אנטיביוטיקה במהלך ההריון עד כה. מעולם לא היה לי ברזל ככ נמוך. ופעם ראשונה שהכדורים לא מעלים אותו. מה יכולה להיות הסיבה?? ממש חוששת מההשלכות לגבי הלידה. מה ניתו לעשות? אני חייבת להעלות אותו לנורמה. כמובן שאפנה לרופא המשפחה אך אודה מאד לעצתכם. תודה!

12/03/2020 | 08:57 | מאת: ד"ר בני פיינר

יעל שלום, ירידה של המוגלובין במהלך הריון צפוייה ואינה מדאיגה. במידה שירד מתחת ל-10 כדאי להיוועץ ברופא המטפל ולבדוק את מדדי האנמיה. קיימת גם אפשרות לקבל טיפול בברזל תוך ורידי שלעיתים יעילותו גבוהה יותר.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון