שאלות בנוגע לווסת אחרי הפלה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/03/2020 | 21:02 | מאת: עינב

שלום וערב טוב, בשבוע 8 עברתי הפלה בעזרת ציטוטק שהתבצע בתאריך 20.2, וביום רביעי האחרון עברתי אולטרסאונד שיצא תקין הכל התנקה. יש לי כרגע הפרשות לבנות כמו שיש בביוץ,וקצת כאבים / מיחושים בשחלות שמזכירים לי ביוץ. 1. יש מצב שיהיה ביוץ בימים הקרובים? 2. האם כדאי לחכות לווסת ואז לנסות היריון? 3. נאמר לי שהוסת תגיע אחרי 4-6 שבועות לאחר ההפלה, יש סיכוי שאקבל מחזור לפני? תודה

12/03/2020 | 08:48 | מאת: ד"ר בני פיינר

עינב שלום, 1. בהחלט יתכן 2. כדאי להמתין לווסת הראשונה שלאחר הטיפול בציטוטק. לאחר מכן אין מניעה לנסות להרות. מומלץ להמשיך ליטול חומצה פולית ברצף. 3. יתכן שהווסת יקדים אך במרבית המקרים אכן מופיע תוך 4-6 שב'

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון