ציסטה בשחלה ואולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/02/2020 | 10:02 | מאת: אני

שלום. בת 40 לאחר 3 לידות ללא אמצעי מניעה. מחזורים סדירים. בעקבות קבלת מחזור פעמיים בחודש(חד פעמי שמאז הסתדר) הופנתי ל us אגן קטן+ דופלר. בus התגלתה ציסטה בשחלה 40 מ"מ צלולה ,ללא זרימת דם. דופלר תקין האם יש צורך בבדיקות נוספות ע"מ להעריך את הציסטה או שמספיק מעקב? תודה רבה.

10/02/2020 | 22:39 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, בגילך כאשר מדובר בציסטה צלולה בקוטר 40 מ"מ אמור להספיק מעקב בדיקות אלטרה סאונד. ניתן לשיקול דעת הרופא המטפל להוסיף בדיקות דם (סמנים לממאירויות). בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון