עשיתי ct ראש עם חומר ניגוד ולא ידעתי שאני בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/01/2020 | 23:14 | מאת: טל

היי אני בת 35 ,ועשיתי סיטי ראש עם חומר ניגוד בעקבות סחרחורות חוזרות ולא ידעתי שאני בהריון . והיום גיליתי שאני בהריון (באיחור של יום ) בזמן הסיטי לא יכולתי לדעת אם כן או לא . לדעתי נקלטתי ב31 לדצמבר או ה1 לינואר כי הייתי באותו יום אצל הרופא נשים ואמר לי שאני בביוץ. מה שאומר שאני בשבוע השני או השלישי והשאלה שלי - מה זה אומר ? הייתה חשיפה ? אם זה מסוכן בשבועות האלו ? נורא חרדה ויש תור לרופא רק בעוד שבוע אנא עזרתך

16/01/2020 | 19:45 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום טל - אין לך מה לדאוג כלל.בCT ראש יש כמות מזערית של קרינה לאיזור האגן. הסיכונים הכי משמעותיים בקרינה בהריון הם בין שבועות 8-15 בערך אז אפילו אם הייתה מעט קרינה לא ישירה, כמעט ואין סיכוי לפגיעה בעובר. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון