אימונים בהריון ודימום

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/12/2019 | 08:05 | מאת: גילה

שלום רב, אני כרגע בתחילת הריון (שבוע 6). מתאמנת בקרוספיט שנתיים וחצי. לפני מס' ימים היה לי דימום, באותו היום בו התאמנתי. בבדיקת אולטרסאונד וגינלי לא נראה שיש בעיה והשק נמצא במקומו (שק ריק בינתיים). אתמול התאמנתי ושוב היה לי דימום. זהו הריון 5 במס' שני ילדים בבית. הריון ראשון הסתיים בלידה שקטה עקב מומים. הריון 4 לא התפתח. אשמח לדעת האם לא אוכל להתאמן כל ההריון? מה הסיבה לדימומים?

10/12/2019 | 17:52 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

גילה שלום - לפעמים בתחילת הריון יש קצת דימום מהרחם או צוואר הרחם שלעיתים יכול להיות קשור גם למאמץ. מומלץ בדיקת רופא (להסתכל על צוואר הרחם ובאולטראסאונד על הרחם/הריון). כל עוד פעילות גופנית גורמת לדימום, מומלץ להמנע אבל זה לא בהכרח אומר שלא תוכלי להתאמן כל ההריון. בגדול מומלץ להמשך פעילות גופנית (שמותאמת להריון). בברכה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון