הנחיות לאחר גירוי יתר שחלתי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/08/2019 | 13:04 | מאת: דנה

שלום, אני לאחר גירוי יתר שחלתי חמור אשר כלל אשפוז ארוך, ניקוז נוזלים מהבטן והריאות, טיפול בקלקסן (ממשיכה) ועוד.. כרגע שבועיים חלפו משחרורי, במעקב אחר השחלות וכמות המים, ובדיקות דם. ב"ה מרגישה יותר טוב. ההמטוקריט התייצב ואין יותר נוזלים בבטן ובאגן. שחלה אחת כמעט חזרה לעצמה, אך השניה נותרה גדולה (11 סמ) ומלאה בציסטות. אני בהריון בשבוע 8. רציתי לשאול שאלה שאיני מוצאת עליה תשובה. באחת הביקורות הרפואיות אמרו לי להימנע מיחסים.. הייתי שמחה לדעת עד מתי? האם זה קשור בהימנעות ממאמצים באופן כללי? או שיש קשר לפעילות הנרתיקית ולשחלה המוגדלת/הציסטות? (כבר למדתי לצערי, על בשרי, הרבה על התסמונות הזו, אך מסתבר שלא הכל :-) ) תודה

23/08/2019 | 18:16 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, אם יש שחלה מוגדלת/פריכה /ציסטות מרובות יש בכך סיכונים, למשל פריצה של דימום מהשחלה/ציסטה לתוך הבטן או תסביב שחלתי. היות ואני לא הרופאה המטפלת שלך ואין בזה כללים חד משמעיים אלא לפי תמונת האולטרסאונד ושאר הרקע, אני ממליצה לך לברר עם רופאה מטפלת שלך מץי לקיים יחסים

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון