תופעות לוואי קשות לאחר הפסקת השימוש בנובה רינג

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/08/2019 | 22:41 | מאת: מ

שלום רב, אני שואל בשם בת הזוג שלי. בעקבות מחזור כואב וחשד לאנדומיטריוזיס (נבדקה אצל מומחה) היא התחילה שימוש בנובה רינג. נאמר לה לחבר 2 טבעות בכל פעם ובין לבין לעשות שבוע הפסקה לקבלת ה"מחזור". המחזור הראשון לאחר 2 טבעות היה מאוד כואב ובנוסף הופיעו תופסות לוואי שונות כולל שינוי מאוד קיצוני במצב הרוח (בעיקר חרדה קשה מאוד). לאחר עוד חודש, היא החליטה לא להמשיך עם הטבעת. מספר ימים לאחר הוצאת הטבעת, היא התחילה להרגיש "עצובה" (לטענתה) ובאותו היום גם קיבלה את המחזור. ןלכן לא יחסנו לכך חשיבות. מאז עבר כבר חודש והעצב התפתח לדיכאון של ממש. היא לא מתפקדת ולא יוצאת מהמיטה, מרגישה אפטית (לטענתה "לא מרגישה כלום") ובין לבין חוטפת התקפי חרדה קשים שנמשכים שעות. בבדיקה אצל פסיכיאטר אובחנה כסובלת מחרדה עם דיכאון. לפני השימוש בטבעת הייתה קצת חרדתית (ללא התקפי חרדה כמו עכשיו) אבל מעולם לא סבלה מדכאון. אני רואה קשר ברור בין תחילת השימוש בטבעת לבין התגברות החרדה שלה ובין סיום השימוש בטבעת לבין התפרצות הדכאון. האם קשר כזה ידוע? האם זה אמור לעבור ולהתאזן ברגע שההורמונים בגוף יתאזנו? תןדה.

03/08/2019 | 18:24 | מאת: ד"ר רז נילי

שלום רב מ', המקרה שאתה מתאר נשמע לי מורכב מכדי לתת תשובה ברשת. מציעה כי זוגתך תבדק במרפאה ייעודית לאנדומטריוזיס ותקבל שם מענה. חשוב שהיא תבין שלעיתים יש לנסות מסרפ טיפולים שונים עד שמוצאים את הטיפול הנכון עבורה, וזה שטיפול אחד נכשל לא אומר שהטיפול הבא לא יסייע. יש להתמיד בחיפוש פתרונות. ברור לי שזה קשה במצב הנפשי שאתה מתאר ואני שמחה עבורה שיש לה בן זוג תומך.

18/08/2019 | 20:56 | מאת: ד"ר נילי רז

ראה תשובתי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון